Hella Joof: Min mand må gerne få børn

Da det gik op for Hella Joof, at hun ikke kunne give sin mand et barn, gav hun ham tilladelse til at få det med en anden.

Af Nikolaj Vraa - 1. november 2020 kl. 13:54

Siden 2003 år har Hella Joof, 57, dannet par med den seks år yngre læge, Henrik Jepsen, men parret har desværre aldrig fået børn sammen. Hun har tidligere fortalt, hvordan hun blev gravid som 44-årig, og om den store sorg det var, da hun mistede barnet i fjerde måned. I sin nye bog ‘Tvilling yndling grævling’ fortæller skuespilleren og instruktøren, hvordan de i tiden efter forsøgte at få endnu et barn gennem fertilitetsbehandling.

– Til sidst fik vi reagensglasbehandling, og under stor pine fik jeg taget æg ud, som blev befrugtet i en petriskål. Bortset fra at det gjorde de ikke. Ingen af dem. Det slog mig helt ud, skriver Hella i bogen, hvor hun også åbent taler om sin angst for at hendes mand ville forlade hende.

LÆS OSGÅ: AFSLØRING! Landmand Claus alene igen: Jeg gjorde det forbi

Til sidst foreslog fertilitetslægen, at de tog til Spanien, hvor de kunne få et æg fra en anden kvinde, men det afviste parret.

– Jeg brugte nogle måneder på at komme til hægterne og finde tilbage til en livsindstilling, som jeg mistede under hormontumulten. Jeg fandt ro med, at det barn ikke blev til noget, fordi det ikke skulle være og huskede mig selv på, at jeg , som blev kønsmoden som tolv-årig, havde haft over 30 år til at få børn, og jeg nu kun havde fået et, var der nok en mening med det, fortæller Hella, der som 25-årig fik datteren Olivia med skuespilleren Runi Lewerissa.

LÆS OGSÅ: Morten Østergaards klippe: Line er fantastisk

At Hella ikke kan få børn vil hun dog ikke lade stå i vejen for sin mand, som bliver kaldt ”Snit”.

– En dag sagde jeg til Snit: ”Hvis du vågner en morgen og kan mærke, at du er nødt til at få et barn, så finder vi nogle søde, kloge, lesbiske piger, som gerne vil have en kendt donor. Og så bliver du far. Det kan vi godt”.

Ifølge Hella Joof har han dog aldrig benyttet sig af tilbuddet, men hun understreger, at det stadig står ved magt.

LÆS OGSÅ: Robert Hansen og Nynne Larsen flytter sammen: Det føles naturligt

LÆS OGSÅ: Mai Manniche trodser coronarestriktioner: Forbudt at bære mundbind i mine butikker

Læs mere om