Hannah Melissas offer taler ud: Dommen er til at brække sig over

Jeanette Kristensen giver ikke meget for hverken dommen eller det danske retssystem.

Af Louise Vilsbøl - 31. maj 2016 kl. 16:25

Fredag den 18. marts overfaldt René Bæk og Hannah Melissa Ginic fra ‘De unge mødre’ Renés ekskæreste Jeanette Kristensen. Efter 9 ugers varetægtsfængsling fik parret i sidste uge deres dom, som lød på henholdsvis 4 og 5 måneders ubetinget fængsel samt en erstatning på 99 kroner. Men den dom er offeret Jeanette langt fra tilfreds med.
–  Det er til at brække sig over. Jeg kan overhovedet ikke forstå, at to mennesker, der har tæsket en pige, bare kan gå som om ingenting er sket. Jeg synes, det så langt ude, at jeg overhovedet ikke forstår det og tænker “fuck, det danske retssystem er langt ude”, fastslår Jeanette, som havde håbet på en hårdere straf.
Og det var da heller ikke småting, parret var anklaget for. De var anklaget for fire punkter, som var grov vold, frihedsberøvelse, trusler og vidnetrusler, og de blev dømt for det første forhold og frikendt for de tre andre på grund af usikkerhed i bevisbyrden, som endte med at komme ‘De unge mødre’-parret til gode.
LÆS OGÅ: Hannah Melissa og René dømt skyldige i vold
Erstatningen er langt ude
Under overfaldet blev Jeanette sparket, slået, revet i håret og fik taget kvælertag, så hun endte med at få ufrivillig afføring i sine bukser, og de 99 kroner, som parret skal betale i erstatning, er altså for bukserne. Netop erstatningen hæftede flere af de læsere, der fulgte med under retssagen, sig ved, og det kan Jeanette godt forstå.
– Jeg synes, det langt ude. 99 kroner kom igen. Det bedre end ingenting, men jeg synes stadig, det er latterligt, men min advokat og jeg kunne ikke gøre mere, da vi ikke kunne lægge bevis for, at jeg har været i min seng, nu da jeg ikke laver noget, forklarer Jeanette.
De havde ellers søgt om erstatning for tabt arbejdsfortjeneste på grund af overfaldets grove karakter, som stadig påvirker Jeanette den dag i dag.
– Jeg har noget angst og alt muligt alt andet. Jeg er blevet tilbudt psykolog, men det takkede jeg nej til, fordi der var alt det omkring sagen, men jeg kontakter en, så jeg kan få snakket omkring det, og hvordan jeg har det.
LÆS OGSÅ: Hannah Melissa efter voldsdom: Hun fortjente det
Jeg håber ikke, at de gør det igen
Heldigvis har Jeanettes familie været der for hende og støttet hende hele vejen igennem, og nu prøver hun bare at komme videre. Selvom et af anklagepunkterne lød på trusler om, hvordan legen ville fortsætte, samt hvad der ville ske, hvis Jeanette kontaktede politiet, så håber hun, at Hannah Melissa og René har lært deres lektie.
– Jeg er ikke sikker på, om de kan finde på det igen. Men jeg håber det ikke, og jeg synes, de skal lade være for deres børn skyld.
De 9 uger væk fra børnene er da også det, der får Hannah Melissa til at fortryde sine handlinger, som Realityportalen i går kunne fortælle. I weekenden skrev den unge mor nemlig en kommentar på facebook, hvor det fremgik, at hun ikke fortrød overfaldet, som hun mente, Jeanette havde fortjent, men hun fortrød på sine børns vegne, fordi de havde lidt under det.
LÆS OGSÅ: DUM-kollegaer om Hannah-sagen: Det er synd for børnene
Familiedrama: René er Jeanettes grandfætter
Jeanette forstår stadig ikke, at især René kunne finde på at overfalde hende. De to er nemlig ikke bare ekskærester, René er også Jeanettes grandfætter. Renés far og Jeanettes mor er fætter og kusine, og Jeanettes mormor og Renés farmor er søstre. Derfor har overfaldet medført noget drama i familien.
– Jeg snakkede med min mormor, og hun har snakket med Renés familie, hvor de har snakket omkring det, der er sket, og om det lavede om på noget, og det var der jeg sagde “mormor hør her, det laver ikke om på noget, bare fordi de to har lavet noget dumt”, så lidt spild har der være, fortæller hun.
LÆS OGSÅ: Hannah Melissas advokat efter voldsdom: Det var en ønske-dom
LÆS OGSÅ: Advokat: Hannah Melissas børn bliver IKKE tvangsfjernet
Lang forhistorie med jalousi og fælles kærester
Det er dog ikke kun René og Jeanette, der har en lang fortid. Hannah Melissa og Jeanettes fejde går 7 år tilbage, da de to mødtes på mor-barn hjem, hvor Jeanette var sammen med sin daværende kæreste Maks og deres fælles barn. Her kom Hannah Melissa tæt på Maks, og de to endte med at blive kærester, hvilket man kan se i sæson 10 og 11 af ‘De unge mødre’ på Dplay.
Ifølge Jeanette går Hannah Melissas jalousi helt tilbage til dengang, og hun forstår det slet ikke, fordi det er Hannah, der har haft både Maks og René efter Jeanette, så der er ikke nogen grund til at være jaloux, mener Jeanette.
– Jeg kan ikke forstå, at hun ikke bare kommer videre, da hun både har børn, mand og hus – altså alt. Så nej, jeg forstår hende overhovedet ikke på det punkt, fastslår Jeanette og fortsætter:
– Men Hannah har jo været jaloux siden mor-barn-hjem på mig, og jeg ved ikke, om det er derfra, eller det bare er fordi, hun bliver ved med at tag mine ekskærester og forbliver i fortiden og ikke vil komme videre. Det er kun det, jeg kan komme frem til som grund til, hvorfor hun er jaloux, men det er også længe at være jaloux i snart 7 år. Kom dog videre kvindemenneske!
Hun forstår ikke, at Hannah kan være så jaloux, når det egentlig er hende, der har taget alt fra Jeanette. Det ville give mere mening, hvis det var omvendt, og derfor synes Jeanette, at det hele er langt ude og forvirrende. Hun vil dog bare gerne videre og håber på, at Hannah om end ikke andet så får børnenes skyld kan lægge fortiden og jalousien bag sig.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Hannah Melissa, som endnu ikke har ønsket at udtale sig om hverken dommen eller sagen.
LÆS OGSÅ: Hannah Melissa og René afslører kønnet
LÆS OGSÅ: René og Hannah Melissa fik 4 og 5 måneders fængsel: Derfor slap de ud
Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.