Hannah Melissas dom stadfæstet: Vil ikke udlevere børnene

Hannah Melissa Bæk Ginic har fået samme dom i Byretten, som hun fik i Ankestyrelsen, men hun har ikke tænkt sig at udlevere sine fire børn frivilligt.

De unge mødre
Af Rikke Lynge - 24. februar 2021 kl. 19:25

I oktober 2020 faldt den dom i Ankestyrelsen, at Hannah Melissas fire børn, 11-årige Cecilya, 5-årige Molly, 4-årige Hailie og 2-årige Dexter, skulle tvangsfjernes. Hannah Melissa og manden René Bæk ankede dommen til Byretten og skjulte derefter de fire børn for Vesthimmerlands Kommune.

– Hvor vi befinder os, holder vi for os selv, indtil vi med sikkerhed ved, hvor vi står. Dog er vi sikret her, hvor vi er. Det har vi drøftet med en advokat og borgmesteren hernede. Cecilya er også begyndt i skole igen, og vi har fået nyt statsborgerskab, forklarede Hannah Melissa til Realityportalen tilbage i november.

LÆS OGSÅ: Hannah Melissa i stor sorg

Familien flyttede fra Viborg Kommune til Vesthimmerlands Kommune i sommeren 2019, som tog familieforholdet op til revision.

– Jeg fik en nedtur i slutningen af 2019, fordi jeg ikke fik den rette dosis af medicin. Da vi fandt ud af det, og jeg blev sat op, kørte det bare på skinner. Vi havde støtte i hjemmet for at sikre, det ville fortsætte, og der var kun positivt at sige. Vi havde et godt samarbejde med kommunen. Pludselig ville Ankestyrelsen have os ind til møde. De brugte alt fra min fortid, til mine diagnoser osv.. Til trods for, at der kun var gode udtalelser fra Renes arbejde, skole, børnehave, vuggestue og sågar lægen, skriver Hannah Melissa på Facebook.

LÆS OGSÅ: Derfor skjuler jeg mine børn

Dengang René friede til Hannah Melissa på tv (Foto: Krestine Havemann)

Dommen fra Ankestyrelsen lød, at børnene skal tvangsfjernes til hvert deres børnehjem og efterfølgende hver deres plejefamilie. Hannah Melissa og René ankede dommen, men i går stadfæstet Byretten dommen fra Ankestyrelsen

– Som vi desværre forventede, er dommen fra Ankestyrelsen blevet stadfæstet. Men endnu en gang er der blevet begået konkrete fejl, som kan dokumenteres, skriver Hannah Melissa på Facebook.

LÆS OGSÅ: Underrettet til kommunen efter ‘Luksusfælden’

Hannah Melissa har igen anket dommen, selvom det kun i sjældne tilfælde ses, at en tvangsfjernelsessag tages op i Landsretten.

– Ankestyrelsen har ikke beføjelser til at træffe afgørelsen om, at børnene skulle “undersøges” udenfor hjemmet, det er kun kommunen, der må det. De har handlet på noget, de ikke har hjemmel til. Derfor kan vi få vores sag indbragt for Landsretten, mener Hannah Melissa.

LÆS OGSÅ: Lise Rønne afslører nye detaljer: Derfor bliver jeg ‘X Factor’-vært

Udleverer ikke børnene

Flere af Hannah Melissas følgere på Facebook er forundret over, at kommunen har valgt at tvangsfjerne børnene til forskellige plejefamilier, men ifølge Hannah Melissa så er de slet ikke fjernet endnu.

– Dem (børnene red.) har jeg skam stadig hos mig. Vi giver dem ikke væk, som om de er et sæt nøgler, skriver Hannah Melissa.

LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-stjerne lykkelig: Kan ikke vente til september

Der har været tvivl om, hvorvidt Hannah Melissa har bosat sig i Serbien, hvor hendes har bor, hvilket hun tidligere har afvist til Realityportalen og sagt, at de blot var nede og besøge hendes far.

– Vi opholder os ved noget familie, og det er retten klar over, fortæller Melissa på Facebook.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Hannah Melissa i vild forvandling

Har oplevet det hele før

Dengang Hannah Melissa medvirkede i tv-serien ‘De unge mødre’ oplevede hun at få tvangsfjernet sin datter Cecilya, der i dag er 11 år. Dengang mente Skrive Kommune, at Hannah Melissa ikke var i stand til at varetage omsorg for sin datter. Hannah Melissa vandt sagen i Børn- og Ungeudvalget, men sagen sluttede ikke her, for nogle måneder senere fik Hannah Melissa og hendes daværende kæreste knas i forholdet og Hannah Melissa, der var blevet gravid valgte at få en abort, hvilket fik kommunen til igen at stille sagen for Børn- og Ungeudvalget.

LÆS OGSÅ: TV 2 melder ud: Flere ændringer i ‘X Factor’

Børn- og Ungeudvalget valgte dengang at tvangsfjerne Cecilya og også dengang ankede Hannah Melissa afgørelsen, hvor advokat Lars Buurgaard Sørensen fik hjemgivet datteren i Byretten. Det er derfor også ham, som Hannah Melissa igen har kontaktet til den nuværende tvangsfjernelsessag.

Realityportalen har forsøgt at få en kommentar fra Hannah Melissa, men hun er endnu ikke vendt tilbage på vores henvendelse. 

LÆS OGSÅ: Dansk eller tysk: Hvem er de tyske soldater fra ‘Badehotellet’