Kontroversiel 'Robinson'-deltager raser: Giv os en undskyldning!

Den tidligere deltager fra ‘Robinson Ekspeditionen’ er langt fra imponeret over årets veteraner.

Af Jonas Sand - 2. oktober 2017 kl. 7:25

Veteranerne har i den grad svigtet i den igangværende sæson af ‘Robinson Ekspeditionen’. Fem tidligere profiler i programmet blev hentet ind som et sikkerhedsnet for værten Jakob Kjeldbjerg, efter han sidste sæson kunne se rekordmange deltagere stoppe i utide.
Efter fem programmer i år er status, at blot én af de fem veteraner er tilbage. To blev kylet ud efter snyd, én blev sendt ud efter en dødskamp, mens den fjerde frivilligt valgte at trække sig senest. Det har vakt vrede hos flere tidligere deltagere, fordi Jakob Kjeldbjerg for nylig afslørede over for Realityportalen.dk, at det er helt slut med tidligere deltagere, så længe han er vært.
LÆS OGSÅ: Smidt ud af ‘Robinson Ekspeditionen’: Det skete der i virkeligheden
En af dem er Richard Asklund, der medvirkede i den seneste sæson af TV3-programmet, hvor han blev lagt for had af tv-seerne. Han havde gerne taget endnu en tur på øen, men den mulighed får han altså ikke nu.
– Jeg er super ærgerlig over, at de nu har ødelagt det for tidligere deltagere, der måske kunne ønske sig en ekstra tur på øen. Jeg er forbandet – ligesom rigtig mange andre tidligere deltagere, fortæller Richard til Realityportalen.dk og slår fast, at han ikke bebrejder Jakob Kjeldbjerg noget.
– Men jeg forstår også Jakob, som er blevet bombarderet med beskyldninger om, at hele ekspeditionen er one big scam, og som nu trækker i håndbremsen. Jeg håber naturligvis stormen lægger sig igen i løbet af foråret.
LÆS OGSÅ: Tidligere ‘Robinson’-profil raser mod veteraner: Jeg er pisse sur!
Forlanger undskyldning
Det er især Michael Backer og Mathias Lynges to eventyr på den anden side af øen, der har fået vreden frem hos Richard. Han mener, at de bør undskylde for deres handlinger.
– I kølvandet på de sidste ugers heftige skandaler, hvor to deltagere bryder groft med reglerne, tænker jeg at opfordre de to unge herrer til at stå frem og komme med en uforbeholden undskyldning til alle de danske ‘Robinson’-fans, som nu er kommet i vildrede om, hvorvidt ‘Robinson’ er et stort teaterspil, og deltagerne blot agerer skuespillere.
LÆS OGSÅ: ‘Robinson’-Tina i hård kritik af nye deltagere: Hold nu kæft en flok kællinger!
Richard slår fast, at der ikke er tale om et personangreb mod de to regelbrydere, men han er bekymret for selve konceptet, som han mener, deres handlinger har store konsekvenser for.
– Det er noget, som rammer os alle, og det er et super ærgerligt signal at sende til seerne, som elsker hele konceptet omkring en øde ø, sult, mental udfordring og overlevelse, siger Richard.
– De giver udtryk for, at de har været afsted på eventyr, men det har jeg svært ved at få øje på. Deres lille udflugt giver en jo nærmest associationer om en billig charterferie sydpå. Måske de skulle være blevet i Thailand i stedet for at ødelægge det for de andre seje deltagere.
LÆS OGSÅ: ‘Robinson’-deltager raser mod TV3: De gør mig til et dumt svin
Udstiller scenariet
Mathias og Backer gav i deres forklaring udtryk for, at der var store problemer mellem dem og produktionen, der forsøgte at ‘Robinson Ekspeditionen’ til “et teater og en sæbeopera”.
– Det er trist og sørgeligt, den måde de udstiller hele scenariet på. Det er i hvert fald ikke noget, jeg kan genkende fra min tur på øen. Der var ingen drejebog, vi skulle følge, eller uldne aftaler på kryds af deltagere og produktionen, slår Richard fast.
– Det var ren overlevelse, sult og en øde ø uden civilisation. Det efterlader en rigtig dårlig smag i munden, når man læser deres opslag på Facebook. Selv Baron von Münchhausen ville komme til kort, hvis han læste historien.
LÆS OGSÅ: Fik ny chance efter veteran-exit: Jeg følte mig ikke værdig
LÆS OGSÅ: Sendt ud af ‘Robinson’ trods vundet dødskamp: Det er da lidt unfair
LÆS OGSÅ: Tvunget til at trække sig fra ‘Robinson’: Nu skal Brian opereres
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.