Ærlige Gunnvør: Det mener jeg om, at Amalies datter også skal hedde Hanna

Amalie har valgt at kalde sin nyfødte datter Hannah. Det hedder Gunnvørs datter også, og for Gunnvør har navnet en helt speciel betydning.

Af Caroline Grønne Wigdal - 30. november 2020 kl. 11:42

Torsdag den 26. november blev 29-årige Amalie Szigethy mor for anden gang ved planlagt kejsersnit, og for nyligt afslørede hun pigens navn.

– Hannah, 4140, 54 lang. Helt perfekt. Lille skat- velkommen til, skrev hun på Instagram til et billede, hvor man kunne se den nyfødte pige.

LÆS OGSÅ: Sarah Grünewald giver nye detaljer om brorens død

Som bekendt er der allerede én i ‘Forsidefruer’-gruppen, der er mor til en pige med navnet Hanna, da Gunnvør Virgarsdóttir Dalsgaard er mor til Sigga, 10, Hanna, 6, og Hugo, 3. Gunnvørs datters navn staves dog uden h.

Forsidefruer til Jackie Navarros datters barnedåb. (Foto Janus Nielsen)

Gunnvør vidste ikke på forhånd, hvad Amalies pige skulle hedde, da de to ‘Forsidefruer’-veninder ikke havde diskuteret pigenavne i løbet af Amalies graviditet.

– Jeg forstår godt hendes valg, det er et virkelig dejligt navn. For mig personligt har navnet en særlig betydning, da jeg har opkaldt Hanna efter min mor, som døde, da jeg var tre år, siger Gunnvør til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: Silas Holst svarer på skarp kritik

Hendes mor døde i en tragisk ulykke, hvor hun blev ramt af en bil, og faren stod tilbage med fem små børn, hvor Gunnvør var den yngste. Tabet af sin mor talte Gunnvør for første gang højt om i et afsnit ‘Forsidefruer’ for cirka to år siden.

– Det var bare tragisk og intet andet. Det var hendes fødselsdag, hun døde på, for at det ikke skal være løgn, og det splittede selvfølgelig min familie fuldstændig i atomer. Jeg tror, det har været nogle meget hårde år, som jeg egentlig altid har været glad for, at jeg ikke kan huske. Desværre kan jeg heller ikke huske min mor. Jeg må simpelthen have fortrængt hende, fortalte hun dengang. 

LÆS OGSÅ: Sarah Grünewald i stor sorg

Amalie har endnu ikke fortalt, hvorfor hendes valg lige er faldet på pigenavnet Hannah. Men Amalies ældste datter, hvis fulde navn er Josephine Charlotte Lytton Kejser Szigethy, blev i sin tid opkaldt efter Amalie selv og hendes mor. Amalie hedder nemlig Josephine til mellemnavn, og Charlotte er Amalies mors navn.

Så måske ligger der i Amalies tilfælde også en historie bag det fine pigenavn.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Han har skuffet mest i ‘Vild med dans’