'Den store bagedyst'-Gunnar: Dommerne er snæversynede

Gunnar er enig med seerne i, at det var unfair, at han røg ud af ‘Den store bagedyst’.

Af Louise Vilsbøl - 6. oktober 2016 kl. 12:16

Da Gunnar røg ud af ‘Den store bagedyst’ efter at have lavet en polterabend kage, der ikke var maskulin nok til dommernes smag, blev han ked af det og chokeret. Men det var intet imod seernes reaktion, da afsnittet i aftes rullede over skærmen. Gunnar er nemlig homoseksuel, og at skyde mod hans tolkning af det maskuline var mere, end seerne kunne acceptere.
Det væltede ind med kritik på DRs Facebookside og Twitter, hvor seerne beskyldte DR for at være homofobiske, sexistiske og platte, og selvom Gunnar selv var meget berørt over sit exit, så er han overvældet over seernes reaktion og synes, at det er dejligt, at folk støtter op om ham. Han tror dog ikke, at hans exit har noget med hans seksualitet at gøre.
– Jeg tænker, at det er på grund af kagen. Det må jo bare være mig, der har misforstået det, mener Gunnar og fortsætter:
– Jeg synes, at det var en lille smule unfair, at jeg røg ud, fordi vi er jo forskellige mennesker med forskellige meninger om, hvad en rigtig polterabend kage er. Og det kunne dommerne godt have taget til overvejelse. Men man kan jo diskutere holdninger.
LÆS OGSÅ: Gunnar ude af ‘Den store bagedyst’: Ked af dommernes tolkning
Dommernes bedømmelse var ikke fair
Selvom holdninger og syn på det maskuline kan diskuteres – og i den grad også bliver diskuteret efter gårsdagens afsnit af ‘Den store bagedyst’, så er Gunnar ikke i tvivl om, at han har en anden holdning end dommerne.
– Jeg synes, det var forkert af dem at sige, at kagen ikke var mande-agtigt. Så de skal måske også tænke andre tankegange. Vi er jo forskellige, og det burde også være ok. Jeg synes bestemt ikke, at deres bedømmelse var fair, og  jeg føler faktisk, at jeg blev lidt personlig ramt. Jeg er ked af, at de ser det lidt snæversynet, fastslår Gunnar.
LÆS OGSÅ: 10 ting du ikke vidste om ‘Den store bagedyst’
Men vil det så sige, at han synes, seerne har ret i, at dommerne er sexistiske og homofobiske?
–  De var det vel lidt både og. Der er jo nogen mænd, der går i lyserødt tøj, og en polterabend handler jo om kærlighed. Jeg har jo fortolket min kage, som jeg synes, den skal se ud, og det accepterede de jo ikke rigtigt, lyder Gunnars svar
LÆS OGSÅ: Inge om at se sig selv på tv: Jeg er simpelthen så grim!
Han har stadig selv svært ved at forstå, at det var ham, der skulle ryge ud af programmet, så det varmer, at så mange seere er enige og deler hans undring.
– Jeg vil ikke hænge nogen ud, men jeg undrer mig da meget over, at det var mig, der røg ud. Også fordi de ikke rigtig har givet mig en ordentlig begrundelse, selvom jeg har spurgt. Men jeg vil jo helst ikke hænge dem ud for at være homofobiske, men jeg synes, at det var sjovt at ryge ud på den bekostning.
Realityportalen har været i kontakt med DR, som oplyser, at Dommerne ikke ønsker at udtale sig om seernes beskyldninger. Men programchefen for ‘Den store bagedyst’ Søren Juul Baunsgaard afviser, at det har ikke været intentionen at støde nogen eller skabe skel, han sidder netop nu klar til at svare på spørgsmål fra seerne på dk.dk.
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-deltager flyttede hjemmefra som 16-årig
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-Juliane er blevet mor: Se babyen her
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.