Grevinden udstillet: Alexandra klædt af

Stor mystik om nyt maleri af grevinde Alexandra!

Af Nikolaj Vraa - 17. juli 2022 kl. 19:55

Med sit maleri af en nedringet grevinde Alexandra fik Lill-Marlen Elnegaard i 2018 mange til at spærre øjnene op.

Ikke mindst Alexandra ved den stort anlagte ferninsering i Galleri Puls-Art på Frederiksberg, hvor hun bagefter roste både værket og kunstneren i høje toner.

Grevinde Alexandra ved afsløringen af det første maleri i 2018. (Foto: Peter Hauerbach)

Nu har Elnegaard lavet et nyt, gigantisk portræt af grevinden, men denne gang forholder både hun og grevinden sig tavse.

LÆS OGSÅ: Åbner op om barsk barndom: Syv år og med far på bodega

I modsætning til det første maleri har Alexandra ifølge HER&NU’s oplysninger ikke siddet model til det nye.

PR-rådgiver Helle von Wildenrath Løvgreen oplyser venligt, at grevinden ikke har nogen kommentarer til maleriet.

Artiklen fortsætter under billedet…

Det nye maleri har ligesom det første et gammelt verdenskort, som repræsenterer Alexandras mange rejser, som baggrund. Verdenskortet ser også ud til at være hendes eneste påklædning. (Foto: Peter Hauerbach)

Da HER&NU kontaktede Lill-Marlen Elnegaard og hendes mand og gallerist, Henrik Elnegaard, meldte de i første omgang, at de var på ferie, men at de dagen efter ville vende tilbage med en kommentar.

Efter en uges ventetid blev det dog ændret.

– Hun fik frit slag som maler, og jeg har ikke set andet end et foto af mit ansigt. Jeg fik ikke lov at se noget som helst af det andet. Vi har været i et studie, hvor vi legede lidt med tøj og smykker og sådan noget, men ellers var der frit slag, fortalte Alexandra HER&NU ved ferniseringen af det 140×140 centimeter store maleri i 2018. Værket, der har titlen ”Whisper of the heart” hænger hjemme hos hende, mens galleriet sælger kunsttryk af det fra 980 til 3.400 kroner. (Foto: Peter Hauerbach)

– Vi er pt. ikke interesserede i fokus på maleriet. Skal nok melde ud hvis og når, det bliver aktuelt, lød det pludselig i en sms fra Henrik Elnegaard.

Lill-Marlen Elnegaard malede første gang Alexandra i 2018, der var det år, hun frasagde sig sine årpenge.

LÆS OGSÅ: TV2-stjerne i tårer: Single igen

Maleriet, hvor Alexandra ses smilende med en arm tværs over brystet, opsat hår og englevinger, har dog de seneste par uger kunnet ses i
galleriet. Det hænger på en fornem plads på den ene endevæg, så det er let at beundre for alle gæster og forbipasserende.

LÆS OGSÅ: UHH: Gammel kending vender tilbage på skærmen

– Jeg følte, at portrættet skulle repræsentere denne her frigørelse. Kroppen er også frigjort. Vi er alle sammen bundet på en måde, men så meget jeg kunne tillade mig som kunstner i forhold til hendes herkomst, har jeg valgt at vise hende lidt bar, forklarede hun dengang Ekstra Bladet.

Galleri Puls-Art i Smallegade på Frederiksberg. (Foto: Henrik R. Petersen)