Gravid 'Nybyggerne'-stjerne har valgt utraditionel fødsel

Et velkendt ‘Nybyggerne’-par har taget et anderledes valg omkring fødslen af deres søn.

Af Emilie Holm Egebro - 6. maj 2019 kl. 9:03

Efterhånden er der ikke længe til, at to bliver til tre hos ‘Nybyggerne’-parret Christine Delmar og Mikkel Ibsen, der medvirkede i TV 2-programmet i 2017.
Parret skal have en lille søn om en lille måneds tid, og nu har de taget en vigtig beslutning omkring fødslen:
LÆS OGSÅ: ‘Nybygger’-vinderne sætter deres ene hjem til salg

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan høre, Emil Thorup fortælle, hvorfor han er skrækkelig at bo sammen med:

LÆS OGSÅ: Ida og Mads afslører forretningshemmelighed efter ‘Nybygger’-sejr
– Jeg har aldrig været i tvivl. Jeg tror faktisk, at jeg allerede vidste det, inden jeg blev gravid og overhovedet tænkte i de baner. For den ligger lige til højrebenet. Kunne man pege og selv vælge fra menukortet, så må det gerne blive en vandfødsel i stuen. Desværre, så er det ikke altid på menuen, og det kan rent faktisk være ret svært som førstegangsfødende at blive godkendt til en hjemmefødsel. Det kræver nemlig, at man hører til i lavrisikogruppen. Desuden man skal opfylde en række krav – blandt andet at man er sund og rask, venter ét barn, at man føder til termin, og at man ikke skal igangsættes, fortæller Christine på sin blog.
LÆS OGSÅ: TV 2 bekræfter ny sæson af ‘Nybyggerne’
– Fødsel er noget, som de fleste har stærke holdninger til. Der er virkelig også meget, der skal tages stilling til og besluttes. Særligt en hjemmefødsel vil kræve mere af både Mikkel og jeg selv. Men jeg håber virkelig, at det kan lade sig gøre. For der er mange fordele ved hjemmefødsel. Særligt de sundhedsfaglige, jeg har stødt på i min graviditet, virker særligt støttende i denne beslutning. Risikoen for komplikationer under fødselen er også mindre og kun halvt så mange hjemmefødende kvinder får brug for indgreb i fødslen som ve-stimulerende drop, akut kejsersnit, fødselshjælp ved sugekop. Ulempen, hvis man kan tale om det, er, at jeg kun har begrænset udvalg af smertelindring som epidural og lattergas. Remedier, som i øvrigt kan sætte fødselen i stå, fortsætter hun og tilføjer:
LÆS OGSÅ: ‘Nybyggerne’-Sif og Mathias har i to år forsøgt at få børn: Vil gerne bryde tabuet
– Vi bor halvanden kilometer fra sygehuset, så vi kan hurtigt nå derind om nødvendigt. Det skaber også lidt mere ro, og jeg er ikke helt sikker på, at jeg havde taget samme beslutning, hvis vi havde haft meget længere. Det gode ved at starte ud med hjemmefødslen er dog, at jordemoderen også følger med, såfremt man skal overflyttes til sygehus. Det er ret betryggende, ligefrem luksus, at man får en personlig jordemoder med hele vejen, synes jeg. Mikkel har lovet mig, at jeg gerne selv må tage imod ham. Og så sørger han til gengæld for at passe på mig.
LÆS OGSÅ: Sif måtte takke nej til andet tv-program for at deltage i ’Nybyggerne’
Christine afslører desuden på sin Instagram-profil, at hun nu har taget 20 kilo på, og at parret efter hånden er meget klar til at blive forældre.
Se fine billeder af gravide Christine herunder:

 

Vis dette opslag på Instagram

 

En stor påskekylling i alt for lille kjole, men med kun 4 arbejdsdage til barsel – så går det lige?? #uge35 #preggo

Et opslag delt af Christine Delmar – Nybyggerne (@christinedelmar) den


GALLERI: Se alle billederne fra vinderhuset og finalefesten i ‘Nybyggerne’