Gode minder: Kongehuset elsker Færøerne

Se billederne fra kongehusets festlige familierejser til Fæøerne gennem tiden.

Af Helle Bill Madsen - 23. januar 2021 kl. 11:56

Der gik et sus gennem de fremmødte færinger på kajen ved Bakkafrost på Færøerne i 2018, da Kongeskibet Dannebrog lagde til, og hele kronprinsfamilien gik i land iført flotte færøske nationaldragter.

Royale besøg har færingerne dog haft før. Dronning Margrethe har haft en livslang kærlighed til Færøerne, siden hun besøgte dem første gang i 1959 med sine forældre, og den kærlighed gav hun videre til prins Henrik. I sin nytårstale i år gav dronningen færingerne håb om et gensyn til sommer på en sommerrejse.

– Jeg glæder mig til gensynet med Færøerne. De dejlige øer og det stolte folk i Nordatlanten. Jeg glæder mig til at se den rivende udvikling, som samfundet har gennemgået siden mit seneste besøg i 2016, lød det.

LÆS OGSÅ: Marys svære tid: Finder ro på ridebanen

Kronprins Frederik kunne i 2018 fortælle sine børn om de uldne dragter på vejen til de nordatlantiske øer, for allerede som 10-årig var han og bror Joachim i dragterne for første gang under regentparrets besøg i 1978. Kronprinsesse Mary modtog sin folkedragt i bryllupsgave fra det færøske folk i 2005, og børnene fik deres foræret i gave i anledningen af besøget.

– Det var faktisk ret rørende, og de så så smukke ud, og de bærer det med stolthed. Det var dejligt at se, forklarer kronprinsesse Mary til pressen på turen.

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe modtog hilsner: Ensom majestæt

Kronprinsparret besøgte selv øerne første gang sammen med regentparret i 2005, hvor kronprinsesse Mary var gravid med prins Christian.

Prins Joachim har ikke haft fornøjelsen af at kunne vise Færøerne frem for sin hele sin familie, og under sit besøg som protektor for Autismeforeningen i 2016 udtrykte prinsesse Marie ønske om at komme tilbage.

– Jeg vil gerne se de smukke øer sammen med min familie, mand og børn, sagde prinsessen til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Oh Lands solister er klar til ‘5 Chair Challenge’

LÆS OGSÅ: To skuespillere har i år ægtemanden med i ‘Badehotellet’