’Gift ved første blik’-psykolog: Bruddet overrasker mig ikke

Gert Martin Hald er ikke overrasket over, at det sidste af de matchede par fra ‘Gift ved første blik’ er gået fra hinanden.

Gift ved første blik
Af Jonas Sand - 16. marts 2015 kl. 19:25

Meget tydede på, at Katrine og Jakob fandt kærligheden, da de blev ’Gift ved første blik’. Sådan skulle det dog ikke gå for det ellers så glade par, som i sidste ende måtte indse, at de ikke passede sammen.
Det ærgrer Gert Martin Hald, som er den ene af de fire eksperter, der var med til at matche parret i programmet.
– Jeg kan forstå, at den geografiske udfordring har været stor, og at det også har været en svær proces for Katrine at skulle flytte til en ny by, hun ikke havde mange rødder i. Derfor kommer det ikke som en total overraskelse for mig, selv om jeg havde håbet på noget andet, fortæller psykologen til Realityportalen.dk.
LÆS OGSÅ:  ‘Gift ved første blik’-Jakob: Vi var for forskellige
Tror på konceptet

Gert Martin Hald er en af de fire eksperter, der er med til at danne parrene i programmet.

Gert Martin Hald er en af de fire eksperter, der er med til at danne parrene i programmet. (Foto: DR)


Eksperterne har endnu ikke formået at skabe vedvarende kærlighed for nogle af de deltagende par i de to sæsoner. Men det har på ikke fået Gert Martin Hald til at tvivle på konceptet.
– Jeg synes, at programmet har vist, at kærlighed kan opstå på et rationelt grundlag, men at der skal mere til for at få det til at udvikle sig og vare ved over tid, fortæller han.
Han peger også på, at den store opmærksomhed, som deltagerne oplever efter programmet, også skaber problemer for de par, der bliver sammen.
– Deltagerne står over for et mediemæssigt pres og en offentlig opmærksomhed, der kan give kærligheden endnu sværere vilkår end normalt. De bliver hele tiden nødt til at forholde sig til forholdet, hvor de måske mere har brug for plads til at være i det uden at skulle tænke eller føle hele tiden.
LÆS OGSÅ:  CHOK: ‘Gift ved første blik’-par er gået fra hinanden
Deltagerne skal have bedre vilkår
Eksperterne har dog noteret sig, at de indtil videre ikke har formået at danne et par, som efterfølgende er blevet sammen i længere tid. Derfor har man også foretaget sig nogle ændringer til den kommende sæson.
– Vi vil forberede deltagerne bedre og øge gennemsigtigheden i, hvorfor de er valgt som par samt følge dem under og efter processen på en måde, hvor hver af eksperternes kernekompetencer kommer mere i spil.
– Vi må erkende, at et godt match er essentiel, men ikke nok for et velfungere parforhold. Derfor vil vi give deltagerne en bedre ballast i deres valg og det efterfølgende parforhold, slutter Gert Martin Hald.
Tør du og prøve lykken i DR-programmet, så søger produktionen bag lige nu nye singler.
Læs mere HER.
LÆS OGSÅ: DR søger singler til ny sæson af ‘Gift ved første blik’
Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.