‘Gift ved første blik’-deltager i VILD udfordring

Den eventyrlystne Jakob Bay vil samle ind til Børnecanderfonden.

Af Anna Løwe - 7. juni 2021 kl. 17:00

37-årige Jakob Bay, der blev kendt i 2014 i DR’s seerhit ‘Gift ved første blik’ har kastet sig over lidt af en udfordring. Han vil nemlig bestige ikke bare ét – men hele syv – bjerge i håbet om at indsamle så meget som muligt til Børnecanderfonden.

Det skriver Se & Hør, der har talt med Jakob om det vilde projekt.

– Jeg har ikke sat nogen tidshorisont, da det er svært at planlægge, forklarer Jakob.

– Der kan jo være bjerge, hvor det ikke lykkedes at komme op i første forsøg. Og så er det meget dyrt, og eftersom alle donationer, jeg indsamler, går ubeskåret til Børnecancerfonden, tager det lidt tid at spare sammen. Så jeg tager bjergene i etaper, der gør mig bedre på de forskellige områder. Everest er selvfølgelig ekstremt på alle måder, og det bliver heller ikke mit første bjerg. Denali i Alaska bliver også en kæmpe udfordring, fortæller Jakob Bay.

LÆS OGSÅ: Melankolske Bendtner: Det er slut. For altid.

‘Seven Summits’

Jakob Bays mål er at indsamle syv millioner kroner til Børnecancerfonden ved at bestige de syv højeste tinder på hvert af klodens syv kontinenter. Den udfordring er kendt som ‘Seven Summits’-udfordringen. I skrivende stund mangler Jakob fortsat seks ud af de i alt syv tinder, da han i august 2018 besteg Kilimanjaro i Afrika; et 5895 meter højt bjerg.

LÆS OGSÅ: Sofie og Joakim byder Danmark op: Vild med fællesdans

Jakobs plan er lige nu at bestige Europas højeste bjerg, Elbrus, i juli eller august, når restriktionerne gør det muligt. Derefter drager han mod Sydamerika, hvor det 6961 meter høje Aconcagua venter.

Jakob har allerede indsamlet godt 71.000 kroner til Børnecancerfonden. Her kan du læse mere om hans vilde projekt og donere bidrag til det.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDET: Fetterlein afslører vild fejl i tatovering

LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-deltager indrømmer: Jeg gør det for pengene