Ghita Nørby og Henning Jensen har dannet par: Stormfuldt forhold

Henning Jensen åbner op om nogle af årsagerne til, at parret splittede op.

Af Kenth G. Madsen - 21. juni 2020 kl. 19:58

Inden Henning Jensen blev gift med Solbjørg Højfeldt i 1985, var han i et forhold med Ghita Nørby. I sin bog ‘Gennem Glasvæggen’ fortæller han om de hårde år i slutningen af 70’erne med svær depression og skilsmisser fra blandt andre Ulla Gottlieb, som han har sit eneste barn, datteren Sarah Gottlieb med. Den i dag 77-årige skuespiller kæmpede dengang med sygdommen samtidig med, at han havde indledt et forhold til den otte år ældre teaterkollega, Ghita Nørby.

– Vi boede sammen i tre år. Den gang vakte det ikke den store interesse, fortæller Henning Jensen, der i sin bog beskriver både ulykke og stor ømhed i et stormfuldt forhold, der var ved at have fundet sin udløbsdato.

LÆS OGSÅ: Princess Natascha overvejer sterilisation

Mulighederne var brugt op

På Det Kgl. Teater skændtes parret, så det hvinede i ørerne på kollegerne. Privat søgte han hjælp hos hende i deres tidligere fælles hjem i Skodsborg, hvor hun tog imod ham en søndag.

– Efter at jeg havde hulket mig tom for smerte i hendes køkken, satte vi os på græsplænen over for hinanden med to kæmpe dry martinier og holdt hinanden i hånden. På et tidspunkt sagde hun:

– ”Henning, elskede. Jeg vil så gerne hjælpe dig, og jeg ville ønske, jeg bare kunne bede dig flytte tilbage til mig, men det kan jeg ikke”, husker han som det sidste skud i bøssen om deres forhold.

LÆS OGSÅ: Tattoo-Morten er blevet indlagt

– Vi forsøgte alt, men det lykkedes ikke. Vores muligheder var brugt op, og det havde hun ret i. Hun havde gjort alt, hvad der stod i hendes magt for at bremse mig, da jeg tog de første skridt ind i min overvældende negativitet og paranoia. Men det var ikke tilstande, hun selv kendte til, og jeg tror, jeg gav hende et chok, nævner han i bogen, hvor han befinder sig i en tilstand af svær depression og som flere gange bragte ham på randen af selvmord.

LÆS OGSÅ: Joachim Knop udgiver jazzalbum: Det er grænseoverskridende

LÆS OGSÅ: Mai Manniche kommenterer på ægteskabsrygter med ‘Robinson’-stjerne