Ghita Nørby i stor sorg: Svenn er i mit hjerte

Ghita Nørby åbnede op om sin sorg, da hun var til Bogforum i Bella Center.

Af Nikolaj Vraa og Kenth G. Madsen - 14. november 2021 kl. 19:55

Efter mange års sygdom døde Svenn Skipper i sidste tirsdags. Han blev 74 år. Musikeren og komponisten flyttede i starten af 2020 ind på plejehjemmet Lotte på Frederiksberg, efter hans demenssygdom Alzheimers var så fremskreden, at han ikke længere kunne bo alene i sin lejlighed.

LÆS OGSÅ: Cengiz måtte på politistationen inden ‘Fangerne på fortet’

I 2011 blev han skilt fra Ghita Nørby efter 27 års ægteskab, men parret fandt sammen igen ad flere omgange som det, de kaldte kærlighedsvenner, inden de i 2018 gik endeligt fra hinanden. Skuespilleren fortalte siden, at det var fordi, hans demenssygdommen havde gjort deres liv sammen umuligt.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Camilla Ottesen fortæller om ‘Fangerne på fortet’.

– Jeg har blot at sige, at det er en stor sorg. Svenn vil altid bo i mit hjerte, sagde hun til Ekstra Bladet efter hans død.

Få dage senere var Ghita Nørby på Bogforum i Bella Center og talte blandt andet om sorgen.

LÆS OGSÅ: Cengiz måtte på politistationen inden ‘Fangerne på fortet’

– I ved alle, at jeg har været gift med Svenn Skipper, der lige er død. Hvis jeg nu skulle kappe tankerne til ham? Men nej, så vil jeg hellere gå med sorgen. Den er der livet ud, så tag dog imod den. Prøv at se, hvad den indeholder. Hvad er den for en? Det er, hvad jeg gør, fortalte hun.

LÆS OGSÅ: Camilla Ottesen afslører: Så mange har beholdt deres ‘Boligkøb i blinde’-hus

Svenn Skipper var uddannet pianist og hørelærepædagog ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, men bevægede sig på tværs af alle musikgenrer. Han blev kaldt en af de mest flittige på den danske musikscene, hvor han gennem årene har indspillet musik med blandt andre Birthe Kjær, Peter Belli og Frits Helmuth samt til revyer og musicals.

I mange år var han også John Mogensens faste pianist og stod for en lang række indspilninger, blandt andet ‘Ensomhedens Gade Nr. 9’.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-stjerne afslører: Her er min nye kæreste