Går dansk reality-tv mod nye højder?

Skal en hundehvalp aflives på tv? Eller skal en kalv skydes for åben skærm? Rygterne omkring den kommende sæson af ’Fristet’ har svirret de sidste dage. Men der er ingen ”sandhedsværdi” i dette, lyder det fra tv3.

Af Mikkeline Andersen - 19. juli 2012 kl. 15:00

Tiden går. Rygterne svirrer. For hver dag kommer vi tættere og tættere på anden sæson af tv3’s program, ’Fristet’. Et program, hvor deltagerne selv afgør, hvor langt de vil gå for penge. Første sæson af programmet bød på en række udfordringer, der stillede deltagerne i en række personlige dilemmaer, og tårerne trillede på deltagerne.
Skal man tro rygterne omkring den kommende sæson, springer tv3 alle grænser for dansk reality-tv. Som Realityportalen.dk har kunnet oplyse, er flere medier kommet i besiddelse af oplysninger fra anonyme kilder, der fortæller, at den kommende sæson byder på en aflivning af en hundehvalp, ligesom en kalv også må lade livet.

Særligt aflivningen af hundehvalpen har fået stærke reaktioner, men hos tv3 benægter man samtlige rygter omkring aflivningen. Tv3’s pressechef, Søren Hedman, er fuldt forståelig overfor, at rygterne omkring aflivning skaber reaktioner i befolkningen.
-Jeg kan godt forstå, at folk reagerer på nogen sådanne historier, men der er ikke sandhedsværdi i dem. Vi er selvfølgelig kede af, at der er falske historier i omløb med anonyme kilder i visse medier, udtaler Søren Hedman og uddyber, at de kun kan beklage dette, hvilket er grunden til, at de har set sig nødsaget til at gå ud og afkræfte rygterne.
LÆS OGSÅ: Psykolog: Dyredrab kan få konsekvenser for ‘Fristet’-deltagere
’Ville aldrig aflive et raskt dyr’
Den tidligere ’Fristet’-deltager, Irina Babenko, fortæller til Realityportalen.dk, at hun også er bevidst om de ’smårygter’, som dagen har budt på. Men det er ikke noget, hun tager til sig, for man kender ikke hele sandheden, før man har set programmerne. En ting er dog sikkert, Irina ville aldrig kunne aflive et dyr, som var raskt.

-Hvis jeg vidste, at et dyr led og skulle aflives af en anden alligevel, så ville jeg sagtens kunne gøre det. Men aldrig et raskt dyr, slår den tidligere deltager fast.
Hos en anden tidligere deltager er holdningen til at slå dyr ihjel dog anderledes.
-Alt det med at slå dyr ihjel er helt klart i orden! Koen kan alligevel spises, og der er vel styr på situationen, og alt foregår vel humant, så dyret ikke lider, udtaler Burak.
Vildere tv
Gennem de seneste år er Danmark blevet præsenteret for en række nye reality-programmer, der udfordrer de medvirkende på forskellig vis. Ifølge Irina Babenko skyldes de mange nye programmer, at seerne er vilde med den slags tv, hvor det grænseoverskridende og uventede er i højsæde.

Man lever sig alt for meget ind i reality-verdenen, det gør både os der deltager, men også seerne. Men seerne hungrer efter nye og vildere programmer, og man vil fra tv-stationernes side gerne overraske. Jeg tror dog, at TV3 ved, hvad de gør. Jeg tror, der er styr på det hele, forklarer Irina, der også slår fast, at ‘Fristet’ kun er for psykisk stærke personer.
I må vente til efteråret
Hos tv3 er man ikke villige til at snakke om den kommende sæson af det omdiskuterede program, før sæsonen har rullet over skærmen.

– Alle de spørgsmål, tanker og diskussioner, der må være omkring programmet, vil vi meget gerne tage op, når vi har vist programmet på tv3. Indtil da har vi ikke nogen yderligere kommentarer, fortæller tv3’s pressechef til Realityportalen.dk.
Og hvorvidt, at man fra produktionens side har valgt at flytte programmet til Thailand, hvor man kan tillade sig langt flere ting, såsom aflivning af dyr, kan Søren Hedman ikke nikke genkendende til.
– Det har jeg godt nok hørt rygter om, men det er nu ikke tilfældet, forklarer han.
Eneste klare udmelding fra tv3 har derfor været, at der ikke bliver aflivet nogen hund i den kommende sæson, selvom flere medier har påstået dette. Vi må vente og se, når programmet rullet hen over skærmen til efteråret.
Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.