GALLERI: Ulla Pias eventyrlige liv - Her & Nu

GALLERI: Ulla Pias eventyrlige liv

Dansktop-stjernen holdt ud til det sidste og fortrød intet i sit liv.

Af Nikolaj Vraa - 5. september 2020 kl. 19:52

Da sangerinden Ulla Pia i marts fik konstateret kræft, havde det allerede spredt sig til hele kroppen, og lægerne mente ikke, at hun havde langt igen. Men dansktop-ikonet, der fyldte 75 i februar, holdt fast i livet, så hun kunne se barnebarnet Melina blive student, og sidste lørdag sov hun stille ind med familien ved sin side, netop som sygeplejersken havde sagt Fadervor for hende.

Ulla Pia var meget troende og det bar hendes sidste, meget farverige ord også præg af.

LÆS OGSÅ: TV3-deltager åbner op om kriminel fortid

– Vi var alle sammen oppe ved hende, da vi mente, at det var ved at være den sidste stund. Da de alle sammen var gået, satte jeg mig ved hende og fortalte hende, at hun godt måtte give slip nu, for nu havde alle været der ved hende. Og jeg ved ikke, hvad der skete, men pludselig fik hun altså nogle kræfter, så hun rejste sig lidt og kiggede, mens hun sagde: “holy shit”, inden hun lagde sig ned igen, fortalte Ulla Pias datter Karina bagefter til Ekstra Bladet.

Karina og hendes datter, Melina, kunne ikke andet end at grine.

– Det var bare så rammende for hende. Det var helt perfekt. Hun havde ikke sagt noget i så lang tid, og så var det det her, hun sagde.

En punkteret lunge gjorde, at Ulla Pia i 1979 trak sig tilbage som sanger, fordi hun ikke længere kunne ramme de toner, hun gerne ville. Inden da havde hun nået at sætte et kæmpe aftryk på den danske musikscene, både med sine dansktopsange, som vinder af Melodi Grand Prix i 1966, men også med jazz, som hun elskede.

– Det meste, jeg har lavet, synes jeg, er hæsligt. Men jeg gjorde, hvad der blev sagt, for jeg tænkte, at det har jeg ikke forstand på. Min musik er jazz. Jeg sang jazz helt op til Grand Prix’et. Ingen mennesker i kongeriget aner, at jeg var jazz-sanger i fem år. Senere er jeg vendt tilbage til det. Men kun få har hørt det. Jeg indspillede i alt 400 titler, og folk kender to. Det er en stor spildprocent, ikke? “Flower power tøj” og “Karina” – de andre 398 kan folk ikke huske, sagde hun i 2006 i et interview med sin lokalavis, Bryggebladet.

LÆS OGSÅ: Janni Ree taler ud om sexchikane: Antastet af sin tidligere chef

– Det var simpelthen så morsomt med “Flower Power Tøj”. Den blev ligesom mit varemærke. Jeg har jo sagt, i et anfald af sort humor, at når jeg engang er væk, så skal der på min gravsten så “ha ha ha ha ha”, sagde hun i 2016 i portrættet “Dansktoppens stjerner” på DR. Her fortalte hun også, at hun havde nydt livet.

– Jeg tog livet som én stor mundfuld. Og jeg har jo haft et eventyrligt liv altså. Det drømmer man jo ikke om, lød det i udsendelsen, hvor hun også forklarede hvordan hendes stærke vilje var blevet grundlagt tidligt i barndommen.

– Da jeg var barn led jeg frygteligt af astma. Det resulterede i at jeg kom på astmahjem i Norge. Lidt udenfor Oslo. I fire måneder. Jeg led så forfærdeligt af hjemve. Og jeg skrev, “tag mig hjem, tag mig hjem”. Det resulterede i, at jeg resten af mit liv har lidt så forfærdeligt af hjemve. Da jeg fik mit sidste anfald tænkte jeg, hvis jeg overlever det her, så vil jeg bruge mit liv på at gøre fuldstændig som det passer mig, når det passer mig, det må bare ikke gå ud over nogen. Og det har jeg levet efter.

LÆS OGSÅ: CHOK: Linse på skadestuen midt i optagelserne

Læs mere om