GALLERI: Farvel til Lone Dybkjær - Her & Nu

GALLERI: Farvel til Lone Dybkjær

Politikeren med det store smil blev 80 år.

Af Kurt Stjernholm Riisberg - 1. august 2020 kl. 09:58

Hun var en dejlig dame! Sådan lyder det fra mange af Lone Dybkjærs tidligere politiske kammerater og modstandere og fra pressefolk, der interviewede og fotograferede hende gennem årene. Og for de efterladte familiemedlemmer er tabet af den smukke og intelligente dame enormt.

– Hun er og var min elskede, og jeg er så taknemmelig over det liv, vi sammen har haft. Med de store sorger, men også de største og lykkeligste øjeblikke. For hende og mig var kærligheden det største, skrev Lone Dybkjærs mand, Poul Nyrup Rasmussen, 77, i en pressemeddelelse, efter at hun var sovet ind på Bispebjerg Hospital forrige mandag.

LÆS OGSÅ: CHOK! Linses drastiske beslutning: Familien kommer først

Socialdemokraten Poul Nyrup og den radikale Lone Dybkjær meddelte ved et pressemøde i sommeren 1994, at de havde giftet sig. Han var statsminister, og Danmarks nye førstedame havde været miljøminister i en borgerlig regering.

Lone Dybkjær blev en kæmpe støtte for sin mand i det politiske liv, men sandelig også privat, hvor de blev ramt af store tragedier. Hun mistede en datter til sklerose i 2013, og han havde 20 år tidligere mistet en datter, der kæmpede med psykiske problemer og endte med at tage sit eget liv.

LÆS OGSÅ: Bent Fabricius-Bjerre er død

Men deres kærlighed til hinanden overvandt alt det triste. Også Lone Dybkjærs kræftsygdom, som hun blev ramt af i 2011, og som desværre fik bugt med hende i sidste uge.

Tilbage står mindet om en dejlig dame, der gjorde indtryk på alt og alle.

LÆS OGSÅ: ‘Hjem til gården’-Tinas familietragedie: Mor og far brændt ihjel