Seerne raser over 'Fristet'

Seerne er gale i skralden. ‘Fristet’ er gået langt over grænsen i underholdningens navn. Det er usmageligt og klamt, mener flere.

Af Mikkeline Andersen - 28. august 2012 kl. 13:49

I aftes rullede første afsnit af ‘Fristet 2’ over skærmen. Og ganske som lovet, blev det vildt og grænseoverskridende. Deltagerne var ikke trådt over dørtærsklen til pragtvillaen, før det første offer måtte lade livet. Den hårde pige, Joanna, fik det knap så misundelsesværdige job – nemlig, at aflive kalven.
LÆS OGSÅ: Joanna: Derfor skød jeg kalven
– Vi har skruet på nogle knapper, så det bliver vildere og bedre, fortalte den – i skrivende stund – ikke så populære vært.
Nok blev det vildere, men medlemmerne på Facebook-siden ‘Fristet – hvor langt vil du gå?’`er tydeligvis ikke enige i, at det er blevet bedre.
‘Boykot Tv3!’
Medlemmerne på Fristets Facebook-side er mildest talt rasende.
– Jeg er bedøvende ligeglad med, hvad deltagerne udsættes for. De har selv valgt det, men det har dyrene ikke. Og ud fra, hvad jeg kan læse i lovgivningen på området, er det ikke tilladt for usagkyndige at aflive et dyr, og derudover er den måde dyrene håndteres på heller ikke i overensstemmelse med lovgivningen. Det overrasker dog ikke mig, at TV3 går så langt i underholdningens og seertallets navn. De har gang på gang demonstreret deres totale mangel på moral, etik og smag, men at bede folk skyde et uanende og forsvarsløst dyr for at vinde penge tager prisen. Og jeg kan ikke lade være med at tænke, at det eneste der holder dem fra at sætte deltagerne til at skyde hindanden er, at det ville medføre fængselstraf for mord på åben skærm! Jeg ville bede folkene fra TV3 om at skamme sig, hvis jeg troede, de var i stand til det. Så jeg vil nøjes med denne protest og opfordre andre til at følge efter, lyder et af indlæggene på siden.
LÆS OGSÅ: ‘Fristet’-Carolina: Blev presset af mor
Ovenstående kommentar er repræsentativt for den almene holdning på siden. Ud af de knap 200 sidste kommentarer på siden, er der kun et par stykker, der ikke raser mod Tv3.
– Så længe dyret ikke lider overlast, og kødet ikke går til spilde, kan jeg ikke se problemet? Mon ikke det ville være værre for dyret at havne på slagteri, hvor det kan lugte døden og dermed blive fyldt med rædsel? Jeg ser ikke ikke den store forskel på at betale en slagter for at gøre det dagligt, eller en tøs på tv gør det. Prøv at se “earthlings” og sig så igen, at den kalv ikke afsluttede livet meget godt, lyder et andet indlæg
For mange på Facebook er det ikke længere et spørgsmål om, ‘hvor langt vil du gå?’, men ‘hvor langt kan man gå?’. Dagen derpå er reaktioner stærke, og grænsen er måske nået!?
TV3 har dog meldt følgende ud på deres Facebook-side:
-Vi vil gerne igen understrege, at alle regler er overholdt i forbindelse med aflivningen af kalven, der under alle omstændigheder skulle slagtes. Og intet af kødet er gået til spilde.
Aftenens afsnit vil uden tvivl også blive debatskabende. Så husk at se med på TV3 klokken 22.00.
LÆS OGSÅ: Duvå Hall: ‘Fristet2’ vil skabe debat
Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.