Frederiks smertehelvede: Ramt af diskusprolaps igen - Her & Nu

Frederiks smertehelvede: Ramt af diskusprolaps igen

Endnu en diskusprolaps forhindrer nu Kronprins Frederik i at deltage i Royal Run.

Af Nikolaj Vraa - 8. juni 2019 kl. 11:55

Mindre end et år efter at Kronprins Frederik blev opereret i ryggen for en diskusprolaps, han han fået konstateret en ny, denne gang i venstre side.
Kongehuset kalder det ”en mindre skade”, men den betyder, at Frederik ikke løber med i næste uges ”Royal Run”, fordi han så risikerer at tilstanden forværres. Han vil dog deltage i ”One mile – Family” i Aarhus, hvor unge og ældre sammen går en kort distance.
– Ofte har man ikke én, men flere diskusprolapser af forskellig størrelse på samme tid, fordi der er mere udtalt slidgigt i ryggen, eller fordi ryggen har fået et større traume. Måske i dette tilfælde udløst af Kronprinsens uheldige trampolinspring i oktober 2016, siger læge og foredragsholder Jerk W. Langer til HER&NU.
LÆS OGSÅ: Nikolai afslører hidtil ukendte sider: Jeg beder til Gud

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor Camilla af Rosenborg afslører, at hun elsker IKEA’s kødboller

LÆS OGSÅ: Prins Joachim om flytningen til Paris: Sådan reagerede Dronningen
– Vi mennesker er sådan indrettet, at vi ofte kun mærker den værste smerte. Efter at Kronprinsens største diskusprolaps blev behandlet i september sidste år, kan de mindre prolapser meget vel efterfølgende være begyndt at give smerter, lyder det fra Langer, der forklarer, at man ved en diskusprolaps skal bevæge sig inden for smertegrænsen.
– Det er vigtigt at holde kroppen i gang, så rygmusklerne ikke blive så svage, at de ikke kan holde sammen på rygsøjlen. På den anden side skal man ikke overbelaste. Løb er noget af det hårdeste, som kroppen kan udsættes for, fordi der sendes stød op gennem ryggen, hver gang fødderne rammer jorden. Det er i praksis umuligt at løbe med en diskusprolaps. Og også totalt fjollet.
– Men man kan godt gå og vil have godt af det. Så at Kronprinsen deltager gående i One Mile i Aarhus, synes jeg, er en OK disposition. Det bliver snarere den nødvendige flyrejse og biltur, der kommer til at genere ham. Ved rygsmerter kan man ikke sidde i samme stilling ret længe ad gangen, men må skifte position samt rejse sig op og gå lidt omkring, lyder det fra Jerk W. Langer.
LÆS OGSÅ: Prinsesse Benedikte taler ud: Skarp kritik af Mary i ny bog
LÆS OGSÅ: ‘Ex On the Beach’-Tabita løj om graviditet: Derfor gjorde jeg det