Frederik og Marys hyggelige dag: Romantik og runesten

Frederik og Mary fik en ekstraordinær oplevelse på museet ‘Kongernes Jelling’.

Af Helle Bill Madsen - 2. oktober 2021 kl. 11:55

Det var en solrig efterårsdag i Jelling, da kronprinsparret i sidste weekend lagde vejen forbi. Og selvom det egentligt ikke var en del af programmet, så ønskede Frederik og Mary et gensyn med de imponerede runesten, der står mellem Jellingehøjene.

LÆS OGSÅ: Frygter for dronningen: Pas på, Margrethe

På en runesten blev navnet ‘Danmark’ skrevet for første gang af Danmarks første konge, Gorm Den Gamle, og hans søn, Harald Blåtand, satte den store Jellingsten, som vidne om, at han kristnede danerne.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Både kronprinsesse Mary og kronprins Frederik var afslappet klædt og med hinanden i hånden gik de rundt mellem de mange besøgende, som fik mulighed for at komme helt tæt på Danmarks kommende kongepar.

LÆS OGSÅ: Mary bekymret for de unge: De har det svært

Inde i museet ‘Kongernes Jelling’ fik Kronprinsparret en speciel oplevelse. Ekstraordinært fik de lov til at holde det meget omtalte Vindelev-fund i egne hænder. Vindelev-skatten er et af Danmarkshistoriens hidtil største og flotteste guldskatte fundet for en måned siden ved Vindelev lidt uden for Jelling. Det enorme fund på knap et kilo guld, bl.a. bestående af kæmpestore medaljoner på størrelse med underkopper, blev fundet af en landmand og hans kammerat på hans mark.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kronprinsparret aflægger besøg på museet Kongernes Jelling

LÆS OGSÅ: Joachims nødråb til Frederik: Frygter for Isabella

Ude på pladsen foran museet er forberedelserne til Tour De France 2022 i gang, og på 3. etape vil rytterne passere indgangen til ‘Kongernes Jelling’. Her prøvede kronprinsen at løfte trofæet, som Vejles navn bliver indgraveret i ligesom alle de andre etapers startnavne.

Se Frederik og Mary ved Jellingestenen herunder.