Frederik og Mary skaber håb: Støtter særligt udsatte

‘Kronprinsparrets Priser 2020’ blev uddelt til ekstraordinære indsatser og præstationer inden for kunst og kultur samt socialt arbejde.

Af Katrina Rosendal - 7. november 2020 kl. 15:54

Velkommen til Kronprinsparrets Priser 2020, lød det entusiastisk i kor fra Kronprinsparret, da de lørdag aften bød velkommen til deres store prisfest. En fest, der hvert år afholdes i skiftende danske byer, og som i år løb af stablen på Musik- og teaterhuset Værket i Randers.

Der var ingen tvivl om, at Mary og Frederik havde set meget frem til at kunne hylde en række ekstraordinære præstationer inden for kunst, kultur og socialt arbejde på trods af den verserende coronapandemi.

LÆS OGSÅ: Kronprins Frederik elsker at bevæge sig: Jeg bliver glad i låget

Selvom salen kun måtte huse 390 tilskuere grundet corona, lettede taget alligevel, da Danmarks smukke kronprinspar gjorde deres entré på den store scene. Mary bar en smuk kjole designet af Soeren Le Schmidt (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

– Siden sidste års prisuddelinger er der blevet vendt op og ned på alles hverdag. Vi har skullet holde afstand, hvor vi ellers er vant til – og holder af – at ses og være tæt på hinanden, lød det fra kronprinsen, mens hans hustru fulgte op:

– Vi har i endnu højere grad set og mærket, hvor vigtige indsatserne for socialt udsatte er. Særligt nu, hvor der er større risiko for, at mange flere føler sig ensomme, og at ensomheden får lov at bide sig fast, og hvor isolation er mere omfattende og føles så meget værre.

LÆS OGSÅ: Prins Joachims første arbejdsdag: Jeg har det godt

Det kongelige ægtepar hjalp igen i år i samarbejde med DR-værterne Stéphanie Surrugue og Kåre Quist seerne igennem den fornemme prisregn. Her fik koreografen Sebastian Kloborg og den sociale organisation ‘De Anbragtes Vilkår’ overrakt de to Stjernedryspriser, mens Danica Curcic fik Kulturprisen og den sociale organisation Kofoeds Skole modtog Socialprisen.

Det er kronprinsparret selv, der udpeger aftenens prismodtagere efter, at to rådgivende komitéer har valgt en række kandidater. ‘Kronprinsparrets Priser blev stiftet i 2004 som Bikubenfondens bryllupsgave til kronprinsparret, og det er tydeligt, at prisoverrækkelsen står parrets hjerter meget nær.

LÆS OGSÅ: Efterårs-boheme: Go’ Stil med Lene Beier

LÆS OGSÅ: Caroline Fleming afslører svær diagnose hos sønnen