Frederik og familien flytter hjem til mor

Kronprinsen ønsker at komme tættere på sin mor. Se billederne af flytningen i galleriet.

Af Nikolaj Vraa - 29. april 2020 kl. 11:58
Hele sidste uge var der livlig aktivitet i og omkring Kancellihuset på Fredensborg Slot. Her forberedte man ankomsten af kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og deres fire børn.
– I de sidste 10 år har Kronprinsfamilien jævnligt boet i Fredensborg i kortere perioder, men det har længe været familiens ønske at opholde sig i Kancellihuset i længere perioder ad gangen, bekræftede Kongehuset sent fredag eftermiddag.
Ifølge meddelelsen vil de opholde sig her i de kommende måneder. Uden tvivl en kærkommen adspredelse med en dejlig have og egen pool efter i næsten halvanden måned kun at have været hjemme i lejligheden i Frederik VIII´s Palæ på grund af coronakrisen.  Dronning Margrethe har opholdt sig på Fredensborg Slot, siden hun kom hjem fra sin vinterferie i Norge i midten af marts.
LÆS OGSÅ: Ung mor arrangerer velgørenhedsløb for voldsramte familier
Kronprinsparret overtog Kancellihuset forbindelse med deres bryllup i 2004. Forinden var bygningen fra 1731 blevet gennemgribende moderniseret og istandsat efter at have været dronning Ingrids bolig gennem mange år.
Frederik og Mary boede her med deres to ældste børn, prins Christian og prinsesse Isabella, indtil december 2010, hvor deres nye hjem på Amalienborg stod færdigt. Kancellihuset har næsten 30 rum, blandt andet seks stuer, tre spisestuer, soveværelser og en række børne- og gæsteværelser. Stueetagen er på hele 700 kvadratmeter og på førstesalen er der yderligere 450 kvadratmeter.
LÆS OGSÅ: ‘Hjem til gården’ er tilbage allerede til sommer: Her er den nye dato
Dronning Ingrid boede i huset fra fra 1974 og indtil sin død i november 2000.
– Min familie er så velsignet, at vi kan fortsætte i de samme bygninger som vores forfædre har levet i. I Kancellihuset sov min mormor ind i det soveværelse, som min kone og jeg fik. Det skulle jeg tænke over i starten, men der er en fantastisk ånd i huset, har kronprins Frederik fortalt i bogen ‘Amalienborg’ fra 2013.
LÆS OGSÅ: Undrer du dig også? Mystik om Geggos graviditet