Frederik hængt ud: Forfulgt af rygter

Det australske ugeblad New Idea sætter gang i rygter om det danske kongehus.

Af Nikolaj Vraa - 12. september 2020 kl. 11:52

Sandheden står sjældent i vejen for en god historie i det australske ugeblad New Idea. I sidste uge bragte de endnu et afsnit i deres føljeton om kronprinsparret, der ifølge bladet lever som hund og kat på Amalienborg.

– Der har længe været rygter i den danske presse om kronprins Frederiks flirtende opførsel. Og blot få måneder efter han og vores egen prinsesse Mary fejrede deres 16-års bryllupsdag, kan New Idea afsløre, at Freds legesyge opførsel bliver ved med at skabe spændinger bag slottes mure, skrev ugebladet i sidste uge.

LÆS OGSÅ: Store ændringer i ny sæson ‘Vild med dans’

De glemte dog at fortælle, at de omtalte rygter er nogen, de selv har startet ved at bede både billedbureauer og danske journalister og fotografer om at finde navnet på en barnepige, der i årevis har arbejdet for kronprinsparret.

Det er dog ikke lykkedes dem, så nu bliver hun i stedet præsenteret som en ”mystisk blondine” af bladet, der på forsiden reklamerer med, at de bringer ”billederne der knuste Marys hjerte”.

Forsiden af det australske ugeblad New Idea, uge 36, 2020 (Foto: New Idea)

LÆS OGSÅ: CHOK: Kia og Walid går hver til sit

Billedmanipulation

Barnepigen, hvis identitet er HER&NU bekendt, er med på et par af de fotos, de viser som ”bevis” for deres besynderlige påstande. Det ene er taget under kronprinsfamiliens officielle besøg på Færøernei 2018, hvor hun går med prins Vincent og prinsesse Isabella, og det andet er fra familiens sommertogt med Dannebrog samme år. Her har New Idea belejligt beskåret billedet, så det som ud som om, hun går alene med kronprins Frederik. I virkeligheden følges hun med kronprinsesse Mary og prinsesse Isabella, mens kronprins Frederik går foran dem med prins Vincent.

Sådan ser det ud i New Idea, hvor billedet er blevet beskåret, så det ligner, at Mary og barnepigen går alene (Foto: New Idea)

 

I virkeligheden ser billedet sådan her ud, og både Mary og børnene er sammen med kronprinsen og barnepigen (Foto: Uffe Kongsted)

LÆS OGSÅ: Jenna afslører sandheden bag ‘Vild med dans’-exit

I den absurde kavalkade af kvinder, som kronprins Frederik ifølge New Idea flirter med, findes også prins Charles’ hustru, hertuginden af Cornwall, grandkusinen kronprinsesse Victoria og ikke mindst den nordirske skuespiller Flora Montgomery, der er gift med en af hans bedste venner, restauratøren Søren Jessen.

Som dokumentation for flirten med Flora Montgomery bringer det australske ugeblad et billede, hvor kronprinsen holder om hende. Det er taget på Fredensborg Slot, da Montgomery og hendes mand siger farvel til Frederik efter at have været til hans 51-års fødselsdag. Akkurat som i tilfældet med barnepigen har New Idea her klippet Søren Jessen ud for at få billedet til at passe til med den den konstruerede historie, de præsenterer som sandheden for deres læsere.

Søren Jessen er her klippet ud, så det ligner, at kronprins Frederik og Flora Montgomery står alene og krammer (Foto: New Idea)

I virkeligheden var kronprinsens ven Søren Jessen også til stede. Kronprins Frederik tog blot afsked med parret efter sin 51-års fødselsdag (Foto: Henrik R. Petersen)

Kongehusets kommunikationsafdeling er ikke vendt tilbage på HER&NU’s henvendelse.

LÆS OGSÅ: WOW: ‘Forsidefrue’-Karina i vild transformation