Fra fængsel til ‘X Factor’: Jeg har taget nogle dumme beslutninger

39-årige Anders fra Nørrebro er prøveløsladt og blev sendt videre af dommerne. Fangekoret gav ham blod på tanden.

Af Kenth G. Madsen - 16. januar 2021 kl. 8:55

Da 39-årige Anders stillede op til audition i fredagens ‘X Factor’, havde han ikke regnet med at gå videre. Men til sin store overraskelse valgte dommerne enstemmigt at give ham grønt lys, efter de havde lyttet til hans version af Rag’n Bone Man-nummeret ‘Skin’.

– Det var nervepirrende at stille sig op på tv første gang, men det gik jo godt. Jeg havde ikke regnet med at nå så langt, siger Anders fra Nørrebro i København.

LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-deltager åbner op om psykiske lidelser

Gennem det seneste års tid har han været prøveløsladt fra fængslet efter at have fået en dom på tre år.

Anders i ‘X Factor’ (Foto: TV 2)

– Som så mange andre har jeg haft et liv, der er gået op og ned. I mit tilfælde har jeg begået noget kriminalitet, og da jeg så ryger i fængsel, kan jeg godt se, det ikke holder. Det var en tur i skammekrogen, som man kan vælge at bruge fornuftigt, fortalte han i ‘X Factor’.

LÆS OGSÅ: Mai Manniche afslører nyt forhold

Under fængselsopholdet blev Anders medlem af fangekoret.

– Min ven og jeg gik sammen afsted, og sanglæren roste min stemme. Det har haft en terapeutisk virkning at deltage, og så tænkte jeg, det kunne være sjovt at prøve ‘X Factor’. På den måde kom jeg ind i det, siger han videre.

LÆS OGSÅ: Så du det? Amalie Szigethys virksomhed i ‘Løvens hule’

Først til april er han en fri mand.

– Jeg samarbejder med kriminalforsorgen, så nu handler det om at få startet en ny tilværelse op, fortsætter ‘X Factor’-deltageren, der er single og ikke har børn. Indenfor murene fik han gang i en mureruddannelse og overvejer nu, om han skal fortsætte i den retning, eller om musikken skal være hans fremtid.

LÆS OGSÅ: Thomas Blachman og Martin Jensen har en helt særlig kemi

– Set i bakspejlet har det måske været godt for mig at få en ”stuearrest” og dermed tid til at tænke mig om. Jeg har en familie og ekskæreste, der har støttet mig, så jeg har fået lyst til at ændre mig og komme videre i tilværelsen, siger han, hvis motto er, at ens fortid ikke er ens fremtid.

– Jeg har taget nogle dumme beslutninger og reageret lidt for impulsivt, siger Anders, der ikke ønsker at gå i detaljer med, hvad han er dømt for, udover at det ikke handler om vold.

LÆS OGSÅ: Peder efter speeddaten: Jeg var faktisk ret sur