Fra eneboer til vildmand: Her er 'Dan the Man' i dag

Dan Marstrand, der vandt ‘Robinson Ekspeditionen’ i 1999, har kvittet tilværelsen som eneboer til fordel for vildmandslivet blandt vilde dyr.

Af Kenth G. Madsen - 28. juli 2019 kl. 20:55

Knuthenborg Safaripark i Maribo på Lolland har ansat Dan Marstrand som medarbejder i vagtservicen. Og Robinson-vinderen fra 1999 er rigtigt glad for at have fundet en beskæftigelse, der passer som fod i hose til ham efter en tiårig periode som eneboer i vestfynske Sandager.
– Her havde jeg et lille sommerhus med stråtag, hvor der ikke kom mennesker. Jeg søgte ensomheden, og det har været godt for mig at trække stikket. Jeg har faktisk ikke beskæftiget mig med andet end at modtage mine døtre hver 14. dag og holde hus, siger den 71-årige tidligere tv-stjerne, der ikke kan gå ret mange skridt uden at blive genkendt af gæsterne i safariparken.
LÆS OGSÅ: Realitypar har slået op: Kold luft og beskyldninger om hashmisbrug
”Det er sgu da Dan the Man” og “det passer godt til dig at rende rundt herude,” siger folk, og Dan Marstrand kan kun give dem ret.
– Jeg skal være ude i naturen. Det er balsam for sindet, og uanset hvor du kigger hen her, så er det et smukt syn. Det er også fantastisk at være sammen med dyrene. I vagttjenesten sørger jeg for, at reglerne følges af gæsterne i
samspillet med de vilde dyr i parken.
LÆS OGSÅ: Gunnvørs ‘Forsidefruer’-farvel: Slut med at udstille børnene

Artiklen fortsætter efter videoen med Joachim Wichmann, der gerne vil klippes som en vildmand

LÆS OGSÅ: ‘Ex on the Beach’-par skal være forældre: Det var ikke planlagt

‘Robinson’ i hjertet

Efter ‘Robinson’-finalen i 2001 fik Dan Marstrand et forhold til deltageren Nada Bang, og det endte med, at de blev forældre til døtrene, Mille og Liv, der i dag er 10 og 14 år.
Parret blev siden skilt, men de har bevaret et godt forhold til hinanden.
– Havde jeg ikke haft de to små børn, så havde jeg nok valgt at bo i total isolation uden at ville se nogen. Men pigerne har gjort, at jeg er blevet nødt til at følge lidt med tiden, siger Dan og fortsætter:
– Når man som jeg har været eneboer i en skov, var det på tide at komme ud og få lidt gang i hjernecellerne, så nu skal posen rystes. Jeg føler mig godt tilpas med mit arbejde, fortæller han iklædt kakifarvet tøj og med sin uundværlige muslinghalskæde, som han fandt i forbindelse med ‘Robinson’ på Filippinerne.
LÆS OGSÅ: Amalies mor afslører: Derfor har jeg holdt en pause fra tv
Siden han besteg berømmelsens tinde i 1999, har han medvirket i forskellige ‘Robinson’-indslag gennem årene. Han har også modtaget andre tv-tilbud, men takket nej.
– Det kan jeg ikke bruge til noget. Jeg er ‘Robinson’-mand. Ambitionen for en 71-årig er at kunne vågne op hver morgen og stadig være i live, griner Dan, der er single og fri som fuglen.
Sådan har han det bedst, siger han.
Se alle billederne af Dan blandt de vilde dyr i galleriet øverst i artiklen
LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: ‘Vild med dans’-stjerne har født
Herunder kan du se, hvor chokerede deltagerne blev, da Dan Marstrand og de andre legender kiggede forbi den seneste sæson af ‘Robinson Ekspeditionen’

LÆS OGSÅ: WOW! Endnu et ‘Ex on the Beach’-par skal giftes
LÆS OGSÅ: Vildt twist i ‘Ex on the beach’-drama: Utro med ‘Paradise’-hunk