Fra børnehjem til spahotel

Jacob Risgaard kunne ikke undsige sig muligheden for at investere i det hotel, han som ung knægt på børnehjemmet havde kigget så langt efter. Direktøren Brian er derimod vokset op på det fine spahotel, men havde aldrig tænkt, han en dag selv skulle drive det.

Af Lykke Buhl - 11. februar 2021 kl. 21:00

34-årige Brian Fabricius er til daglig direktør på Hotel Viking i Sæby. Men i aftes kunne man se ham i ’Løvens hule’.

– Hvor det for nogen er en virksomhed, så er det jo for mig mit barndomshjem. Så det er da angstprovokerende at skulle ind og fortælle om, forklarer Brian, der er vokset op på hotellet, som hans forældre købte fire år før hans fødsel.

Således så det ud, da Brian og hans marketingschef John Guldhammer var i ‘Løvens hule’

Brian og John fra familiehotellet Hotel Viking i ‘Løvens hule’ (Foto: Per Arnesen/DR)

LÆS OGSÅ: Fra millionær til hjemløs: Sådan er det gået siden ‘Luksusfælden’

Investering med hjertet

Men heldigvis endte det jo lykkeligt, for løven Jacob Risgaard investerede 2,5 millioner kroner for 25% af det hotel, han som ung knægt på børnehjemmet i Sæby var cyklet forbi hver dag.

– Selvfølgelig går jeg med, fordi jeg tror på, at det kan blive en endnu bedre forretning, end det allerede er. Men det er også en investering med hjertet, for det er en arbejdsplads i Sæby, hvor mere end 70 medarbejdere er beskæftiget i højsæsonen, forklarer Jacob Risgaard i en pressemeddelelse fra Hotel Viking.

Den hidtil største investering i ‘Løvens hule’ gjorde Jacob med tanke på barndomsbyen Sæby, hvor han også bor i dag

Jacob Risgaard i ‘Løvens hule’ sæson seks (Foto: Per Arnesen/DR)

LÆS OGSÅ: Iværksættere rystede over Jesper Buch

Smidt ud af børnehjemmet

Jacob Risgaard har før åbnet op omkring sin hårde barndom. Han voksede op med en ung og enlig mor, der knoklede som pædagog for at få hverdagen til at hænge sammen for den lille familie. Han mødte først sin italienske far, da han var 25 år, og i dag har de sparsomt med kontakt.

I sin ungdom var Jacob en rigtig rod, og som 14-årig blev han smidt ud hjemmefra og kom på børnehjem. Men efter kun to år blev han også smidt ud af børnehjemmet og fik i stedet en lille lejlighed tæt på. I 9. klasse blev han så smidt ud af skolen, men herefter fandt han et job som radiovært på den lokale radiostation.

LÆS OGSÅ: 8 ting, du ikke vidste om ‘Løvens Hule’

– Det var et stort vendepunkt for mig. Jeg opdagede, at jeg kunne få opmærksomhed uden at lave ballade, men ved at lave noget, jeg rent faktisk var god til, har Jacob fortalt til mediet Appetize.

Efterfølgende startede Jacob sit iværksættereventyr, hvor han i dag er medstifter af onlinesuccessen Coolshop, som har flere initiativer til støtte for udsatte børn. Privat har Jacob en kæreste og to tvillingepiger på 9 år, og han holder sin familie meget privat.

LÆS OGSÅ: Så du det? Amalie Szigethys virksomhed i ‘Løvens hule’

Det lå ikke i kortene

Men ligesom det ikke lå i kortene for Jacob, at han en dag skulle få råd til at investere i det fine hotel, så lå det heller ikke i kortene for Brian, at han skulle drive hotellet.

– Jeg har egentligt altid sagt, at det der med at overtage mine forældres hotel, det var ikke rigtigt noget for mig, men det handler nok lige så meget om frygten for at være ham der, der overtager forældrenes virksomhed og så ender med at køre lortet i sænk, griner Brian.

Brian har som direktør formået at fordoble omsætningen og er ikke bekymret for at klare den gennem coronakrisen

Hotel Viking ligger lige ud til Kattegat i nordjyske Sæby, og mens hotellet holder coronalukket, er en gennemgribende renovering igang. Blandt andet er der ved at blive monteret stenvaske på badeværelserne, som Brian valgte at købe for de 300.000 kroner af Jacobs investering, der skulles veksles i Coolshop-varer (Foto: PR)

Brians forældre, 57-årige Ina og 62-årige Steen, har stadig deres daglige gang på hotellet. Mens Ina er klinikchef med ansvaret for spaafdeling og klinik, så er far Steen bygnings- og vedligeholdelseschef og er i øjeblikket i fuld sving med at stå i spidsen for de mange planlagte renoveringer (Foto: PR)

LÆS OGSÅ: Ikke vist på tv: Panik i ‘Løvens Hule’

Hjemvendt

Men efter flere år på andre hoteller, var Brian i 2011 naturligt klar til at “komme hjem”, som han beskriver det. Han blev ansat på hotellet og i 2015 overtog han direktørstolen uden at have forældrene med på sidelinjen længere.

– Jeg har jo gået hjemme i restauranten hos mine forældre, siden jeg var 11 år, forklarer Brian om barndomshjemmet, hvor hans forældre stadig bor og arbejder.

LÆS OGSÅ: ‘Løvens hule’-iværksættere indrømmer: Det var ikke vores idé

Jacob Risgaard bor også kun fem minutter væk fra hotellet, hvilket Brian ser som en stor fordel. Selv bor han også lige ovre på den anden side af vejen.

– Jeg har to minutter på arbejde, og så er det fordi, jeg slentrer og taler i telefon, griner han.

Læs mere om