Janni Ree forklarer Skagen-drama: Det er løgn

Janni Ree forklarer, hvad hun oplevede, der skete på Grenen.

Af Caroline Grønne Wigdal - 5. marts 2021 kl. 09:05

I juli sidste år havnede Gunnvør og Janni midt i en konflikt, da de var på en ellers så idyllisk sommertur til Skagen. For i strandkanten på Grenen lå en syg sælunge, som de to fruer forgæves forsøgte at holde folk væk fra, mens de i over en time ventede på hjælp.

Det endte med, at en mand fra Naturstyrelsen dukkede op og vurderede, at der var tale om lungeorm. Sælungen blødte fra næse og mund, og den ville ikke kunne holde vejret og dykke, mente han. Så derfor blev den aflivet med et nakkeskud.

Den vurdering og beslutning om aflivning er Janni Ree lodret uenig i.

LÆS OGSÅ: Türker afslører: Så meget får jeg i løn

– Det er løgn! De konkluderede det, fordi der var noget blod ud af munden på den. Men alle ved, at lungeorm kan man kurere med antibiotika, lige som man kan med hunde, når de er syge med lungeorm, siger hun.

Janni og Gunnvør var til stede på stranden, og ifølge dem, blev sælen slet ikke undersøgt af den udsendte fra Naturstyrelsen, før den blev skudt. Men Naturstyrelsen forklarede dengang, at de havde undersøgt sælen, inden den blev skudt, og at den ellers bare ville ligge og lide til den døde.

LÆS OGSÅ: Amalie: Der skulle jo ikke være et barn igen allerede

Måske kunne den reddes

Men det var altså ikke Jannis oplevelse.

– De kom bare og skød den. De skød den bare med det samme. Han gad ikke engang undersøge den eller noget. Men man kan jo ikke vide, hvorfor den har blod ud af munden. Den kunne jo have fået et eller andet ind i munden – eller der kunne jo være sket hvad som helst. Uanset hvad der var sket, så kan man kurere lungeorm, siger Janni Ree.

Hun forstår stadig ikke, at sælungen ikke blev taget med til en dyrlæge.

LÆS OGSÅ: Thomas Blachman åbner op: Det er en stor sorg

– Man skal da altid forsøge at redde et dyr. Dyr har ingen stemmeret, vi bestemmer over dem, og dermed bestemmer vi også, hvornår de skal dø. Jeg mener, at hvert et dyrt tæller, og forsvarsløse dyr og børn går lige i mit hjerte, siger stjernen fra ‘Forsidefruer’, der efterfølgende har været meget berørt af situationen.

Det hele lagde en dæmper på de to fruers tur. Om aftenen havde de mere lyst til at blive på hotellet og snakke om oplevelsen med sælen, end de havde lyst til at tage ud i det ellers så festlige sommerliv i Skagen.

LÆS OGSÅ: Tidligere ‘Vild med dans’-vært syg af kræft