'Forsidefruer'-babe åbner op om voldelig barndom

Sarah Louises fødselsdag er ikke en festdag, og det er der en god grund til.

Af Louise Vilsbøl - 27. marts 2019 kl. 9:38

I sidste uge rundede Sarah Louise de 37, men i stedet for at fejre dagen med flag, sang og kage, så forsøgte hun at glemme den. For den tidligere ‘Forsidefruer’-babe vækker fødselsdagen nemlig nogle triste barndomsminder, som stadig fylder en del i hende.
LÆS OGSÅ: Karina er ny i ‘Forsidefruer’: Jeg er ikke Sarah Louise
– Hos os blev der ikke gjort noget ud af det, da jeg var lille. Jeg husker ikke en eneste børnefødselsdag andet end dem, min mormor og morfar arrangerede hjemme hos dem. Jeg kan dog huske, at da jeg blev gammel nok til at tjene lidt penge hos naboen (jeg var ca. 10-12 år måske) med rengøring, så brugte jeg de penge på at købe boller og billig virkelig dårlig kakao i Aldi til mine brødre, det var næsten lige så godt som selv at blive fejret. Jeg havde ikke penge til at købe flag, så dem tegnede jeg med rød tusch på papir og klippede ud, skriver Sarah Louise på sin blog og fortsætter:
LÆS OGSÅ: Sarah Louise langer ud efter ‘Forsidefruer’: Det er ren mylderbæ

Artiklen fortsætter unde videoen, hvor du kan se Amalie Szigethy indrette børneværelse.

– Og så stod jeg op før alle andre og dækkede et morgenbord for mine brødre på deres fødselsdage. Kaffen skulle altid laves som noget af det første, for stod den ikke varm på kanden, til min mor vågnede, så fik jeg tæsk (på de dage, hvor hun var i et ekstra ondt lune, kunne jeg vælge imellem at få tæsk med træbøjle eller en plastik bøjle). Jeg husker også den der ondt i maven, når jeg skulle i skole næste dag, for så skulle vi fortælle om dagen, og hvad vi havde fået i gave, og jeg havde aldrig rigtig noget at fortælle, og det var en million gange værre end at få tæsk.
LÆS OGSÅ: Janni: ‘Forsidefruer’ ville ikke eksistere uden drama
LÆS OGSÅ: Amalie overvejer at droppe ‘Forsidefruer’: Jeg føler mig trådt på

Påvirker min måde at være mor på

I sit voksenliv har Sarah Louise haft en masse gode fødselsdage, men de kan stadig ikke overskygge den følelse, der kommer i hendes krop, når dagen rykker nærmere. Hun har dog formået at vende barndomstraumet til noget positivt i sin egen rolle som mor.
– Mest og vigtigst af alt har min fortid lært mig at sætte pris på alt i livet, og jeg er blevet en mor, som jeg er stolt af at være, og jeg elsker min børn så højt, at det til tider næsten ikke er til at rumme, skriver Sarah Louise på bloggen og fortsætter:
LÆS OGSÅ: HOT NEWS: Amalie Szigethy skal være med i nyt tv-program
– Hvor forfærdelig en fortid jeg har, trådte rigtig i karakter, da jeg selv blev mor. Jeg kommer aldrig til at forstå, hvordan man kan have lyst til at mishandle sine børn. Men vi er som samfund blevet mere opmærksomme på børns vilkår, og det giver mig håb.
De færreste af Sarah Louises følgere er nok i tvivl om, at hendes børn betyder alt for hende, og på den måde har fortidens skygger lært hende alt, hvad hun ikke vil gøre ved sine egne børn.
Læs hele Sarah Louises blogindlæg her.
HOT NEWS: ‘Forsidefruer’-babe er gravid