Første deltager ude af 'Bagedysten': Jeg er slet ikke klar

Henrik fik ros for sine smage, men desværre manglede stort set alt andet.

Af Lykke Buhl - 12. oktober 2019 kl. 21:30

I aften blev det uundgåeligt tid til at sige farvel til den første deltager i årets ‘Den store bagedyst’. Kagerejsen sluttede nemlig i aften for den 32-årige tjener Henrik Lindegaard.
– Jeg er den første, der ryger ud, det er mega ærgerligt. Jeg er slet ikke klar til og ikke skal være med mere, lyder det fra en skuffet Henrik efter hjemsendelsen.
I første program, hvor alle blev sikrede endnu en uge i bageteltet, gik det ellers ganske godt for Henrik. Her præsterede han blandt andet end tredjeplads i træstamme-udfordringen.
Men desværre gik det ikke helt så fint, da aftenens tema var danske kageklassikere.
LÆS OGSÅ: Lea Kessler forvist til kælderen under ‘Vild med dans’

Gode smage, men..

Her bød den første udfordring på kajkager, og der faldt Henriks “fjollehoveder” igennem på udseendet, som han selv havde forudset.
– Du har virkelig haft nogle problemer håndværksmæssigt, bedømte dommer Katrine Henriks kajkager, der dog fik ros for smagen.
Den hemmelige udfordring stod i Sarah Bernhardt-kagens tegn, og igen fik smagen topkarakterer, mens form og bagning fik kritik. Dog var det hverken værre eller bedre, end at Henrik endte på en sjetteplads ud af ti for sine “små hapsere”.
Desværre gik det ikke bedre, da dagen var kommet til mesterværksudfordringen, der stod på lagkage, nærmere bestemt rubinsteinkage. Atter fik Henrik ros for sine smage, men desværre var der væsentlige problemer med både creme, profiteroles, teknik og finish i Henriks mormorversion med craquelin.
OVERBLIK: Sådan er det gået parrene efter ‘Gift ved første blik’

“Han har simpelthen ikke gjort det godt nok”

Trods de mange roser for Henriks smage, så var det altså ikke nok til at sikre Henrik endnu en uge i bageteltet.
– Det gjorde rigtig ondt at sende Henrik hjem, men man må også konstatere, at han har simpelthen ikke gjort det godt nok, forklarer dommer Markus efterfølgende, og suppleres af sin meddommer:
– Han havde egentligt okay styr på sine smage, men han manglede simpelthen for meget på kreativitet og sit håndelag, begrunder Katrine videre.
Henrik gjorde det dog klart, at han ikke lod så slå mere ud, end at han lystigt ville fortsætte med bagningen, selvom han skuffet måtte forlade ‘Den store bagedyst’ som første mand.
Det har trods gentagende forsøg ikke været muligt for Realityportalen at få en kommentar fra Henrik.
LÆS OGSÅ: CHOK! Fie Laursen indlagt igen
LÆS OGSÅ: Skal du være med? ‘De unge mødre’ søger nye deltagere