'Først til verdens ende'-søstre ude af programmet: Det var en lettelse

At vinde pengepræmien og komme først til Singapore var ikke drivkraften for Johanne og Josefine. Derfor følte de sig som vindere, selvom de meget tæt på målstregen blev elimineret fra konkurrencen.

Af Caroline Grønne Wigdal - 5. maj 2020 kl. 20:50

Efter 40 dage sluttede konkurrencen for søstrene Johanne og Josefine, som blev det sidste par, der kom frem til delmålet i Vietnam. Det var de selvfølgelige kede af, men for dem, var der mest af alt noget godt ved, at kapløbet sluttede.
LÆS OGSÅ: CHOK: Magnus og Aksel vinker farvel til ‘X Factor’
– Vi havde et andet formål og ville tage os tid til at finde hinanden, så vi kunne få åbnet op om de ting, som vi ikke kunne tale om hjemme i Danmark. Så jeg ser det som noget positivt, at vi røg ud, siger Johanne.
Søstrene valgte at rejse videre uden produktionen de næste 10 dage for til sidst at mødes med de andre ‘Først til verdens ende’-deltagere i målet i Singapore.
LÆS OGSÅ: ‘Paradise’-babe deler ukendt fortid: Det var mit største issue
– Det var dejligt det sidste stykke tid, hvor vi ikke hele tiden skulle svare på spørgsmål om, hvordan vi havde det, og hvad vi tænkte. Altså at have noget kvalitetstid med Josefine HELT alene uden at have kamera på, siger Johanne.

Søster-forholdet er forandet

Pigerne har oplevet, at de efter forældrenes skilsmisse var imod hinanden, da Johanne boede sammen med sin far, mens Josefine boede hos sin mor. Men i dag bor de sammen, og de har lært, at det hele føles bedre, hvis de står sammen og støtter hinanden.
LÆS OGSÅ: ‘Paradise’-Freja åbner op: Jeg ville ønske, der var en anden udvej
Da rejsen til Singapore sluttede, var søstrene klare over, at de hjemme i Danmark ville gøre alt for at holde fast i den tætte relation, de havde skabt.
Til nu er det lykkes dem. De bor sammen i en lejlighed i København, og nu omgås de hinanden på en anden måde, end før deltagelsen i ‘Først til verdens ende’.
LÆS OGSÅ: Endelig! Ærlig Amalie forklarer forholdet til Mikkel Skelskov
– Det lyder som en stor kliche, men det har været en livsændrende rejse, og det kan jeg mærke hver eneste dag. Jeg kan sige alt til Josefine, og sådan har jeg aldrig haft det med en person i mit liv, fortæller Johanne.
Hun kan også se, at måden de er sammen på, har ændret sig. For eksempel har hun altid haft et behov for at komme først, hvis de var ude og løbe sammen. I dag kan hun bedre nyde turen sammen med Josefine uden at mærke en lyst til at være hurtigst.
LÆS OGSÅ: DR præsenterer corona-konsekvenserne for ‘Den store bagedyst’ og ‘Gift ved første blik’
Og det er sådan noget, der gør, at selv den udfordrende strækning i Kasakhstans ørken, hvor man frøs døgnet rundt, har været det hele værd.
– Penge er jo bare penge. Det, der virkelig betyder noget i sidste ende, er at vi har hinanden.