Følte sig for tyk til tv: Jeg besluttede mig for at leve

Katharina har før afvist ‘Den store bagedyst’ på grund af sit ydre, men det skal være slut ikke at lave i nuet.

Af Rikke Lynge - 10. oktober 2021 kl. 18:55

Katharina da Costa blev den første deltager til at forlade ‘Den store bagedyst’ på DR1. Selvom hun er ærgerlig, så fortryder hun ikke sin deltagelse, hvor hun har lært både gode mennesker at kede, og hun har lært mere om sig selv. Det var Katharinas datter Luana på otte år, der allerede som seksårig begyndte at prikke til sin mor for at få hende med i programmet, men dengang kunne hun ikke forene sig med at se sig selv på tv.

– Jeg ville rigtig gerne være med i ‘Bagedysten’, jeg ville rigtig gerne udfordre mig selv, men tanken om at komme på skærmen foran rigtig mange mennesker, og at jeg ikke ser ud, som jeg gjorde for nogle år siden – jeg står ikke lige så skarpt, som jeg gjorde engang. Der har været nogle sindssygt hårde graviditeter, som gør, at jeg ser ud, som jeg gør nu. Det skal ikke være en undskyldning, for jeg hader undskyldninger, men der er en grund til, at man ser ud, som man gør, forklarer Katharina til HER&NU.

LÆS OGSÅ: AFSLØRING! ‘Den Store Bagedyst’-deltager: Sådan sprang jeg ud

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Pelle Hvenegaard fortæller om sit nye projekt

LÆS OGSÅ: Cecilie Hother siger farvel: Rejser fra Danmark

For et år siden besluttede Katharina sig for, at det skulle være slut med at udskyde drømmene, og hun begyndte at leve i nuet.

– Nu er det fandme nu. Det der med, at man skal stå snorlige, det kommer på et tidspunkt, når livet er til det. Jeg kan jo ikke vente med at leve, indtil jeg ser ud, som jeg gerne vil. Jeg er jo nødt til at leve nu, fortæller Katharina fortsat.

LÆS OGSÅ: CHOK: Sådan har du ikke set Karsten Ree før

Det handler ikke kun om vægt, men også om penge, job og børn.

– Ens eget liv forbi passerer, hvis man ikke lever i det, mens man er i det. Man kan ikke vente på alle de ting, der skal ske, fortæller Katharina.

LÆS OGSÅ: Irina og Morten: Vi har brug for mere tid

Glad og lettet

Usikkerheden i sig selv kom først, da Katharina tænkte på at se sig selv på en skærm.

– Jeg tænkte først på, om jeg skulle trimme mig selv ned inden da, men jeg nåede at tænke “no way”, nu skal det bare være, som det er, og jeg er fuldstændig helt perfekt, som jeg er, fortæller Katharina, der gerne vil være et forbillede for sine børn Luana og Luiz.

LÆS OGSÅ: Pelle Hvenegaard afslører nyt projekt med familien

– Det der med at se det perfekte i det uperfekte, vil jeg gerne lære dem. Der er jo ingen, der er perfekte. Jeg er sød og dejlig, uanset hvordan min indpakning er. Det kan ændre sig, men det kan også ikke ændre sig, og nu skulle jeg fandme være med i ‘Den store bagedyst’, slår Katharina fast, der er glad for, hvad hun ser på tv.

– Jeg var bange for, hvordan jeg ville se ud, men da jeg havde set første afsnit var jeg bare mega glad og letter og stolt. Jeg er fandme da pisse dejlig. Jeg blev virkelig glad. Det handler jo ikke om, hvordan jeg ser ud, men hvem jeg er, og det er det fede ved det her program – alle kan være med, fortæller Katharina.

LÆS OGSÅ: Influencer indrømmer: Stress er en del af hverdagen