Fødevarestyrelsen advarer mod Fie Laursen: Her er hendes svar - Her & Nu

Fødevarestyrelsen advarer mod Fie Laursen: Her er hendes svar

Fie Laursen må krybe til korset og undskylde.

Af Louise Vilsbøl - 6. november 2018 kl. 13:01

I sidste uge lavede Fie Laursen en video og et blogindlæg, hvor hun fortalte om sin vand-kur. I tre dage havde hun levet af vand, og hun tabte sig fire kilo i løbet af de tre dage og viste stolt sit resultat frem bagefter. Men så kom reaktionerne, og det havde hun ikke forudset. Bloggeren kom i stiv modvind, og i weekenden gik Fødevarestyrelsen ud og advarede mod Fie Laursens gode slankeråd i et indlæg med overskriften ‘VAND-KUR KAN SLÅ DIG IHJEL’.
LÆS OGSÅ: Fie Laursen afslører romantisk forhold til ‘Love Island’-deltager
– Bloggeren Fie Laursen har lagt en video på Youtube til sine mange tusinde følgere. Her anbefaler hun ’water fasting’. En kur som går ud på helt at stoppe med at spise og istedet kun drikke vand – flere dage i træk. Lyder det som en god idé? Nej! Kuren kan være livsfarlig, fordi dit blod mister vigtige salte og dine celler svulmer op. Det er specielt farligt for cellerne i hjernen, og i værste fald kan du dø. Det har vi haft et ulykkeligt eksempel på i Danmark, skriver Fødevarestyrelsen på deres Facebookside.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan høre Amalie, der har lidt svært ved forskellen på SAS og SARS


Herefter listes en række gode råd til folk, der ser gode råd fra influencers, som måske virker lidt for gode. Opråbet slutter med et slag til bloggere og deres ansvar i forhold til det at være rollemodeller. Det har fået en anden influencer og blogger Irina Olsen, som er kendt fra ‘Divaer i junglen’ og flere andre programmer, til at komme på banen i kommentarfeltet.
LÆS OGSÅ: Efterlyst hos politiet: Nu taler Boris ud efter nattens drama
– Hvor er det egentlig trist, at man er nødt til at lave et mod-post omkring dette emne overhovedet. Men nødvendigt. Man skal dog passe lidt på med at generalisere YouTubere og bloggere på denne måde. Det bidrager til den negative tone, som der i forvejen er omkring dem, som anser sociale medier som arbejde, skriver Irina og fortsætter:
– Det ER vigtigt at skelne imellem den information som man modtager online – uanset hvem den kommer fra, og vi er mange på de sociale medier, som er bevidste om den stemme som vi har. Nogle bruger den stemme på sensationsoverskrifter, og det vil man aldrig kunne gøre noget ved.
LÆS OGSÅ: Nikita Klæstrup afslører hemmeligt forhold til ‘Love Island’-deltager

Fie Laursen: Jeg tager hundrede procent ansvar

I en ny video på YouTube slår Fie dog fast, at det aldrig har været hendes mening med kuren og videoen at lave overskrifter. Som noget helt nyt indrømmer hun sine fejl og undskylder.
Hun forklarer desuden, at kuren bragte nogle af de tanker tilbage, som hun havde, da hun led af spiseforstyrrelser, og derfor var den ekstra farlig for hende, hvilket hun ifølge videoen godt kan se nu.
– Jeg vil bare sige, at jeg tager hundrede procent ansvar for, at jeg har postet det her. Og jeg vil bare sige, at jeg er fucking ked af, at jeg har gjort det her, og jeg skulle virkelig have tænkt mig om, fastslår Fie Laursen i en video på Youtube, og senere uddyber hun:
– Jeg har lige været i en periode, hvor min krop var min største fjende, og min tankegang var også min største fjende, og at jeg ligesom vælger at tage det ud på YouTube og glamourøsere det på en eller anden måde og være sådan lidt,  nu har jeg tabt mig jaaaii, det er jeg fucking ked af, at jeg har gjort, og jeg kan ikke andet end at sige undskyld tusind gange.
LÆS OGSÅ: Derfor var Mikkel Kessler ikke med til at sprede Moppers aske
LÆS OGSÅ: Skal Fie Laursen være med i ‘Love Island’?

 

Se videoen, hvor Fie Laursen undskylder, herunder:

Se den første video, hvor Fie Laursen roser vand-kuren herunder:

Læs mere om