Fiskerpigen Mary på job

Kronprinsessen rokkede Kattegatcentret.

Sommerferien er er nu også slut for Kronprinsesse Mary, som var tilbage på jobbet i strålende solskin og en frisk brise fra Kattegat.

Som nyudnævnt præsident for den danske afdeling af WWF Verdensnaturfonden var Kronprinsessen med til at sætte opdrættede sømrokker ud fra Kattegatcentret. Sømrokken er en truet dyreart, der lever naturligt i de danske farvande.

LÆS OGSÅ: Sofie Lindes udmelding får store konsekvenser for ‘X factor’

Det var en frisk og engageret Kronprinsesse, som have glædet sig til at deltage i udsætningen, og med håret tøjret i en praktisk hestehale, greb hun resolut fiskeketsjeren og langede de to sømrokker ned i vandet til dykkerne, som skulle svømme dem ud på åbent hav i en balje.

- Det er min første opgave for Verdensnaturfondens arbejde for at beskytte truede dyrearter. Naturen er vigtigere end nogensinde, så jeg ser frem til og glæder mig til at lære mere om deres arbejde og opleve og bidrage til deres arbejde, sagde kronprinsesse Mary, 48.

 H.K.H. Kronprinsessen er til stede ved WWF Verdensnaturfondens udsætning af sømrokker (Foto: Niels Henrik Dam)

LÆS OGSÅ: Nu åbner Linse op: Folk spørger mig, hvordan jeg kan holde til det
I svigerfars fodspor
I juni trådte hun i sin svigerfar, afdøde prins Henriks fodspor, som præsident for WWF, og hun holdt vejret et sekund, da hun skulle fortælle om, hvordan det er.

- Det er stort, sagde Mary, og fortsatte:

- Han var dybt engageret i naturen og Verdensnaturfondens arbejde og etableringen af WWF her i Danmark, så det er med ydmyghed, at jeg påtager mig rollen som den nye præsident.

LÆS OGSÅ: GALLERI: Se alle de kendte på den røde løber til ZULU Comedy Galla 2020

På spørgsmålet om, hvad Kronprinsessens vidste om sømrokker inden dagens opgave, svarede hun med et smil.

- Jeg tror, det er ligesom de fleste danskere, ikke særligt meget. Men det er meget vigtigt i dag at gøres os danskere mere bevidste om den biodiversitet, der er i vores have. Og med udsætningen af en truet sømrokke kan vi være med at sikre rigere, danske farvande og lære mere om vigtigheden af den biodiversitet, der er her omkring os.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Kronprinsens kurs mod havbunden
Sommerferien er er nu også slut for Kronprinsesse Mary, som var tilbage på jobbet i strålende solskin og en frisk brise fra Kattegat. Som nyudnævnt præsident for den danske afdeling af WWF Verdensnaturfonden var Kronprinsessen med til at sætte opdrættede sømrokker ud fra Kattegatcentret. Sømrokken er en truet dyreart, der lever naturligt i de danske farvande. LÆS OGSÅ: Sofie Lindes udmelding får store konsekvenser for ‘X factor’ Det var en frisk og engageret Kronprinsesse, som have glædet sig til at deltage i udsætningen, og med håret tøjret i en praktisk hestehale, greb hun resolut fiskeketsjeren og langede de to sømrokker ned i vandet til dykkerne, som skulle svømme dem ud på åbent hav i en balje. - Det er min første opgave for Verdensnaturfondens arbejde for at beskytte truede dyrearter. Naturen er vigtigere end nogensinde, så jeg ser frem til og glæder mig til at lære mere om deres arbejde og opleve og bidrage til deres arbejde, sagde kronprinsesse Mary, 48. H.K.H. Kronprinsessen er til stede ved WWF Verdensnaturfondens udsætning af sømrokker (Foto: Niels Henrik Dam) LÆS OGSÅ: Nu åbner Linse op: Folk spørger mig, hvordan jeg kan holde til det I svigerfars fodspor I juni trådte hun i sin svigerfar, afdøde prins Henriks fodspor, som præsident for WWF, og hun holdt vejret et sekund, da hun skulle fortælle om, hvordan det er. - Det er stort, sagde Mary, og fortsatte: - Han var dybt engageret i naturen og Verdensnaturfondens arbejde og etableringen af WWF her i Danmark, så det er med ydmyghed, at jeg påtager mig rollen som den nye præsident. LÆS OGSÅ: GALLERI: Se alle de kendte på den røde løber til ZULU Comedy Galla 2020 På spørgsmålet om, hvad Kronprinsessens vidste om sømrokker inden dagens opgave, svarede hun med et smil. - Jeg tror, det er ligesom de fleste danskere, ikke særligt meget. Men det er meget vigtigt i dag at gøres os danskere mere bevidste om den biodiversitet, der er i vores have. Og med udsætningen af en truet sømrokke kan vi være med at sikre rigere, danske farvande og lære mere om vigtigheden af den biodiversitet, der er her omkring os. LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Kronprinsens kurs mod havbunden