Fik kæmpe investering: Sådan er det gået

Jesper og Brian fra DecoFarver fik en af de største investeringer i ‘Løvens hule’-historien, og det har de allerede fået gjort god gavn af.

Af Lykke Buhl - 7. januar 2021 kl. 20:59

I premieren på sjette sæson af ‘Løvens hule’ gik de to barndomsvenner fra Ringe på Fyn, tømmeren Brian og farvehandleren Jesper, ud med én af programmets største investeringer på hele 2,7 millioner for 30% af deres onlineshop DecoFarver.

– Det corona-år her har jo gjort, at det hele er blevet udskudt, så det er først i oktober, vi rigtigt begyndte at snakke sammen med løverne, og det begyndte at tage fart her i november, så det er stadig meget nyt, forklarer Brian til Realityportalen om det nye samarbejde.

TAG QUIZZEN: Den store ‘Løvens hule’-quiz

Den svimlende høje investering på 2,7 millioner fra de tre løver Mia Wagner, Jan Lehrmann og Jacob Risgaard skal bruges på et nyt lager med bedre kontorforhold og til at skalere virksomheden bredere ud i Danmark og ud over landets grænser, først og fremmest i Sverige, forklarer han.

Det er sket siden

Men der er allerede sket en helt masse i Jesper og Brians virksomhed DecoFarver, siden løverne trådte ind i virksomheden.

Det første, der blev gjort på løvernes foranledning, var at stifte en bestyrelse. Foruden Jesper og Brian selv, så sidder også formand John Romedahl – løve Jacob Risgaards direktør fra Coolshop, der også blev brugt som lokkemad under forhandlingerne i programmet, og som kommer med 12 års erfaring fra Flügger Farver – i bestyrelsen, samt fjerdemanden Martin fra løve Jan Lehrmanns stald.

Brian og Jesper fik rigeligt med bud at forholde sig til i ‘Løvens hule’

Der kom rigeligt med bud til DecoFarver i ‘Løvens hule’ sæson seks (Foto: Per Arnesen/DR)(Foto: Per Arnesen/DR)

LÆS OGSÅ: ‘Løvens hule’ slår flere rekorder

Men der er også sket flere vigtige ændringer i virksomheden, siden investeringen landede.

– Vi er røget over på Jacobs Coolrunner-fragtsystem, og det gør, at vi kan tilbyde nogle helt andre fragtformer på sigt – sammedagsleveringer og aftenleveringer og alle mulige andre typer fragt, så vi bliver meget mere tilgængelige, jubler Brian, der også har taget løvernes råd om at fordele virksomhedens opgaver mellem ham og partneren Jesper lidt mere.

– Jesper tager salg og markedsføring, og så tager jeg mig lidt mere af det administrative arbejde og hvad, der kommer af ting og sager. Jesper er jo farvehandler, så det er ham, der er salgsmand og har mest forstand på det og kan huske alle de der skarpe priser til malermestre og de ting der lige i hovedet. Så det er en fin fordeling, griner Brian.

LÆS OGSÅ: Lea Hvidt Kessler chokerer alle med overraskende billede

Men selvom løverne har fået sat gang i en hel masse ting i virksomheden, så har de ikke ændret det store ved den daglige drift hos de to iværksættere. Derimod er det mest ved de store beslutninger i virksomheden, løvernes skal blandes ind – men til de små beslutninger er løverne heldigvis heller aldrig mere end et telefonopkald væk, forklarer Brian.

Han var vores favorit

De to fynboer slap med Jesper Buchs ord smart ud af at svare på, hvem af løverne, de forinden havde håbet på ville investere i deres virksomhed. Men i dag ligger Brian ikke længere skjul på, hvem han og Jesper havde udset sig fra start.

– Det var Jacob. Vi havde hele tiden tænkt, at det kunne være mest skarpt med to løver, for at det hele ikke blev på Coolshops præmisser. Men Jacob med Coolshop og E-handel, det fortæller jo sig selv. Vi har også fundet ud af, at de passer ufatteligt godt ind, den måde de startede på, og den måde vi er nu. Det minder meget om hinanden på mange punkter, fortæller Brian.

Der blev forvandlet til den store guldmedalje, da alle løverne var klar på DecoFarver i aftenens program

Der blev i den grad forhandlet og dannet alliancer, da der skulle investeres i DecoFarver i ‘Løvens hule’ sæson seks (Foto: Per Arnesen/DR)

LÆS OGSÅ: ‘Løvens hule’-drama: Iværksætter stopper samarbejdet med løverne

Brian og Jesper endte også med at få løverne Mia Wagner og Jan Lehrmann med, og det er de glade for i dag, men de havde bestemt ikke regnet med det.

– Det var faktisk de to, der overraskede mest inde i studiet – nu så man ikke det hele, men de var virkelig, virkelig på. Jacob var knap så meget på som de andre, ikke noget der, men han har sagt til os efterfølgende, at han kunne se, at vi kiggede lidt om på ham, griner Brian.

Coronaeffekten

I ‘Løvens hule’ blev der også snakket om ‘coronaeffekten’, hvor mange hjemsendte danskere har brugt tiden på forbedringer i hjemmet, såsom netop at få malet.

Men efter statsminister Mette Frederiksen forud for julen endnu engang lukkede de danske butikker ned – og herunder også alle de fysiske farvehandlere – så har DecoFarver virkelig kunnet mærke det på omsætningen.

– Det er jo positivt for vores branche, selvom vi ønsker selvfølgelig også corona langt væk. Men lige rent salgsmæssigt har 2020 været rigtig godt, forklarer Brian.

LÆS OGSÅ: CHOK! Bendtner smider Philine ud

Derfor tør han dårligt nok tænke på alt det arbejde, der oveni venter forude, når virksomheden får endnu mere opmærksomhed efter at være blevet vist i ‘Løvens hule’ her torsdag aften.

– Jeg frygter lidt, at de næste par uger bliver rigtig, rigtig grusomme, siger Brian med et grin og et glimt i øjet.