René og Hannah Melissa fik 4 og 5 måneders fængsel: Derfor slap de ud

Med hver deres ubetingede dom var der lagt op til fængselstid for både Hannah Melissa og René, men de gik begge fra retten som frie fugle.

Af Jeanet Rosenkjær Horstmann - 26. maj 2016 kl. 9:35

I går blev Hannah Melissa Ginic og René Bæk kendt skyldige i grov vold mod Renés ekskæreste Jeanette Kristensen. Dommen lød på henholdsvis 5 og 4 måneders ubetinget fængsel, hvilket altså betyder, at de skal afsone deres straf i et fængsel.
Til manges store forvirring kunne parret dog forlade retsbygningen arm i arm, med et smil på læben og en nyvunden frihed. Det er der dog en god forklaring på. Hannah Melissa og René har siddet varetægtsfængslet siden 18. marts – altså i 2 måneder og 1 uge.
LÆS OGSÅ: Hannah Melissas advokat efter voldsdom: Det var et ønskescenarie
Tiden i varetægt tæller med
Tiden i varetægt tæller med i en ens afsoning, og den skal altså trækkes fra i dommen. Ydermere bliver de fleste indsatte i Danmark ifølge kriminalforsorgen.dk prøveløsladt, når de har udstået to tredjedel af deres straf.
Det vil altså sige, at René har afsonet sin dom, mens Hannah Melissa mangler godt og vel en måned af sin afsoning, som hun skal afsone på et senere tidspunkt. Det er endnu uvist, om hun skal afsone tiden i et fængsel eller der hjemme med fodlænke på.
LÆS OGSÅ: DUM-kollegaer om Hannah-sagen: Det er synd for børnene
Advokat: Hannah er glad for resultatet
Efter dommen udtrykte Hannah Melissas advokat Karoline Døssing Normann da også stor tilfredshed med dommen.
– Jeg er rigtigt tilfreds med, at hun er blevet frifundet for de tre sidste forhold. Hun har jo selv delvist erkendt forhold 1, men det bliver hun så dømt fuldt for, sagde advokaten til Realityportalen.dk kort efter dommen.
– Hannah er også glad for resultatet. Nu har vi 14 dage til at tænke i, men jeg tror ikke, vi har tænkt os at gøre brug af det (og anke dommen, red.). Jeg tror også, hun har brug for ro – men af princip vil jeg gerne lige have tid til at tænke lidt over det.
LÆS OGSÅ: Sådan foregik retssagen mod René og Hannah Melissa
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.