Fie Laursen raser: Krænket af sygeplejerske

Fie Laursen er blandt de kendte danskere, som har fået snaget i deres patientjournaler af en tidligere sygeplejerske.

Af Lykke Buhl - 30. juli 2020 kl. 09:59

I sidste uge kom det frem i Jyllands-Posten, at en tidligere ansat kvindelig sygeplejerske på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital gennem flere år havde misbrugt sin position til at snage i 215 patientjournaler, der hovedsagligt tilhørte kendte danskere, samt den tidligere ansattes nærmeste.

LÆS OGSÅ: AFSLØRING! Her er den danske ‘Ex on the Beach’-villa

Nu står Fie Laursen frem og fortæller, at hun er en af de kendte mennesker, der har fået snaget i sin journal.

– Som mange af jer ved, så har jeg været tilknyttet psykiatrien, det er jeg stadig, og jeg har fået en mail på borger.dk, om at der er én fra sundhedsvæsenet, der har været inde i alle mine journaler, mine psykiske journaler, mine sundhedsjournaler, det er alt fra diagnoser, alt jeg har været igennem, min historie, som jeg aldrig har fortalt og aldrig har lyst til, at folk skal vide, som jeg har fortalt psykiatrien, og også bare sygdomme, jeg har haft igennem livet, som ikke rager folk, og sygdomme, jeg stadig har den dag i dag, forklarer Fie i en video, hun har sendt til Realityportalen og lagt op på sin Instagram.

LÆS OGSÅ: ‘Gift ved første blik’-deltagers forlovede: Han kvalte mig

Sagen blev i sin tid meldt til og bliver nu undersøgt af Politiet og Datatilsynet. Politiet vil over e-boks kontakte de berørte personer, der har fået snaget i deres patientjournaler, og SE&HØR har set det brev, som Fie Laursen modtog.

Hvad skulle oplysningerne bruges til?

Sygeplejersken, der foretog de uberettigede opslag, blev bortvist og fyret i januar 2020, hvor sagen blev kendt for hospitalsledelsen. I en opgørelse af regionens IT-afdeling fremgik det, at sygeplejersken havde foretaget de uberettigede opslag siden maj 2017.

– Der står (i brevet, Fie Laursen modtog, red.), at man ved stadig ikke, hvad informationerne skal bruges til, men personen har dem. Og der er en politisag kørende, det er det, men ja, jeg ved ikke, om mine journaler lige pludselig bliver leaket her på internettet, og folk ved alt, hvad der er galt med mig, både psykisk og med egen min sundhed og sygdomme, som jeg har og har haft. Jeg synes, det er krænkende, lyder det indigneret fra Fie.

LÆS OGSÅ: UH! ‘Familien fra Bryggen’-Didde afslører nye detaljer om kæresten

Dog forventer man ikke per nuværende, at snageriet i sundhedsjournalerne skulle bruges til meget andet end at stille den tidligere sygeplejerskes nysgerrighed.

– Umiddelbart er der i vores grundige undersøgelser ikke noget, der tyder på, at oplysningerne i øvrigt er blevet misbrugt. Men sagerne er blevet meldt til politiet, som blandt andet har til opgave at følge op på den del, fortalte hospitalsdirektøren på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital til Ritzau i den forbindelse.

Herunder kan du se Fies video, hvor hun raser over at have fået kigget i sine journaler

LÆS OGSÅ: Ung mor vil skifte navn: Det skal jeg hedde

LÆS OGSÅ: ‘Ex on the Beach’-babe er blevet muslim

Læs mere om