Fie Laursen efter selvmordsforsøg: Derfor ville jeg dø

Fie Laursen åbner gerne op om sit liv på godt og ondt, men i en ny dokumentar på DR er hun mere ærlig end nogensinde. Her giver hun svar på, hvorfor hun gerne ville dø, og hvad der helt præcist skete, før, under og efter sit selvmordsforsøg.

Af Caroline Grønne Wigdal - 25. januar 2021 kl. 8:42

I sommeren 2019 forsøgte Fie Laursen at tage sit eget liv, og hendes afskedsbrev sendte hun ud i et post til alle sine følgere på Instagram.

Den dag var Fie hjemme hos sine forældre, og hun valgte at tage alt det medicin, der var i skabet, og gå en tur. Det lykkedes aldrig den dengang 23-årige blogger at begå selvmord, for hun blev fundet på havnen af sin bror og blev indlagt på Psykiatrisk Center, hvor hun fik diagnosen PTSD.

LÆS OGSÅ: ‘Ex on the beach’-babe viser røv på instagram: Sådan reagerer min kæreste

Da hun vågnede op her, var hun mest af alt vred og ked af, at det ikke var gået som planlagt.

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen. Du kan kontakte Livsliniens telefonrådgivning, 70 201 201 alle årets dage fra kl. 11-05.

Nu kan man i en ny, ærlig dokumentar, ‘Fie,’ på DR følge Fie Laursen i tiden efter selvmordsforsøget, hvor hun kæmper for at vende tilbage til livet, med støtte fra sin forældre. 

I dokumentaren kommer man på mange måder helt tæt på Fie Laursens liv. Man ser videoer fra barndommen, for allerede da hun var en helt lille pige, begyndte hun at filme og lave små videoer med sig selv.

LÆS OGSÅ: Taler ud om tragedie: Rystet af dødsfald

Hvis jeg dør, så dør jeg

For 12 år siden blev hun så landskendt som Youtuber, blogger og influencer i Danmark, og i en årerække var det det en kæmpe succes. Men i dokumentaren ‘Fie’ møder man Fie Laursen to måneder efter dagen i 2019, hvor hun forsøgte at gøre en ende på sit liv.

LÆS OGSÅ: ‘Landmand søger kærlighed’-par er gået fra hinanden

– Jeg var i et parforhold, som jeg var meget destruktivt, og jeg oplevede, at mine grænser blev overtrådt. Og mine venner og familie sagde, jeg skulle gå, men det gjorde jeg ikke, før det hele var for sent, og jeg fandt mig selv i et sort hul, hvor det hele blev værre og værre, fortæller Fie i dokumentaren. 

Udover PTSD har hun også diagnosen borderline.

Hun fortsætter:

LÆS OGSÅ: Realitypar jubler: Vi er blevet forældre

– Altså jeg røg ned i sådan noget, hvor jeg havde sådan en følelse af, at hvis jeg dør, så dør jeg. Jeg tager de stoffer, der er, og hvis jeg dør, så dør jeg. Og så vågnede jeg bare op en morgen og tænkte: “Det er i dag.” Det var bare den morgen, jeg kunne mærke, at nu kunne jeg bare ikke mere.

I fire afsnit følger man Fies hverdag med psykiatrisk behandling, selvdestruktive handlinger, dødstrusler og hadbeskeder om, at hun ikke engang kan finde ud af at slå sig selv ihjel, at flytte hjemme fra igen og at sende sig selv ud i et stormvejr med en reklame for sugar-dating.

‘Fie’ kan ses lige nu på DRTV. 

LÆS OGSÅ: Asbjørn klar til næste skridt med Lærke

Læs mere om