FESTLIGE BILLEDER: Årets nytårskvinde 2020

Britt Bendixen er taknemmelig for livet og ser frem til endnu et år.

Af Helle Bill Madsen - 1. januar 2021 kl. 12:54

For den elskede og sprudlende ‘Vild med dans’-dommer Britt Bendixen, 78, har 2020 ikke været helt skidt.

HER&NUs Nytårskvinde 2020 kigger tilbage på året med glæde, og hun fremhæver nogle af de vigtigste ting .

– 2020 har egentligt været et godt år. I sommeren 2019 fandt jeg ud af, at jeg havde dårligt hjerte og skulle have to nye kranspulsårer. Tre uger efter min operation røg jeg ind i en medicinforgiftning, som gav mig allergi. Det var så forfærdeligt, at jeg ikke vil ønske det for min værste fjende, for den kløe over hele kroppen var ikke til at holde ud. Jeg blev behandlet på Gentofte Hospital, og det gik væk i februar i år. Da coronaen kom, gik min allergi væk. Så 2020 har været et rigtigt dejligt år for mig. Livet har været skønt, siger Britt.

LÆS OGSÅ: LISTE: De blev gift i 2020

At hun er vendt tilbage som dommer i ‘Vild med dans’ har også været en glædelig overraskelse.

– Jeg var sikker på at være ude. De havde jo fået Marianne Eihilt ind som dommer, og hun fungerer fantastisk. Hun er dygtig, sød og ung. Og så er hun fra Jylland og taler et sjovt sprog, og det sætter lidt kolorit på det hele. Men da de så ringede fra ‘Vild med dans’, så sagde jeg ja, for jeg vil jo gerne. Det er et fantastisk program at være en del af, og alle er så dygtige.

Ønsker for 2021

Når Britt kigger ind i 2021, så har hun to store ønsker.

– For det første glæder jeg mig til at igen kunne omgås med alle de dygtige elever på min danseskole. Vi har Danmarks dygtigste dansere fra børn op til unge voksne. Dem har jeg holdt mig væk fra på grund af min høje alder og min hjerteoperation for et år siden. Jeg er jo decideret i risikogruppen, så jeg har holdt mig væk. Dem savner jeg, siger Britt, som også er klar til at pakke kufferten.

– Jeg glæder mig også til at komme på en solferie eller to i løbet af vinteren. Jeg savner varmen og havet, jeg elsker saltvand og at svømme i det. Jeg var en overgang rigtigt god til udspring, og jeg elsker at springe i vandet.

LÆS OGSÅ: LISTE: De har vundet ‘Vild med dans’

Nytårsforsætter er ikke på Britts liste.

– Jeg har ikke nogen i år. Jeg har røget, siden jeg var 18 år, og da jeg fik at vide, at jeg har svagt hjerte, og det ville hjælpe, hvis jeg holdt op med at ryge, så lagde jeg simpelthen cigaretterne på hylden fra dag til dag. Jeg har aldrig prøvet at stoppe før, for jeg elskede at ryge. Jeg syntes, at det var skønt at ryge. Men det er jo bare en ting oppe i hjernen, og nu er jeg ikke-ryger, slår hun fast.

Klik galleriet igennem for de festlige billeder af ‘Vild med dans’-dommeren.

LÆS OGSÅ: TEST: Kan du kende forskel på disse kendisser?

LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN: Stine & Niels holder nytårstale

Læs mere om