Fanfavoritter truede med exit efter lønstrid: Nu er sagen afsluttet

‘Criminal Minds’-holdet bliver ikke det samme i den nye sæson af serien.

Af Jonas Sand - 2. juli 2017 kl. 19:55

Kirsten Vangsness og A.J. Cook har underskrevet nye kontrakter for den 13. sæson af ‘Criminal Minds’, der begynder optagelserne senere i år. Det skriver det velinformerede amerikanske medie Deadline.
De to skuespillerinder, der i serien spiller henholdsvis Penelope Garcia og Jennifer ‘JJ’ Jareau,  truede ellers med at forlade serien, som de har været en del af siden starten – hvis man ser bort fra en kort pause, som A.J. Cook havde midt i serien.
Kirsten Vangsness og A.J. Cook forhandlede kontrakter sammen og havde truet med at trække sig fra serien, hvis de ikke fik en lønforhøjelse, der ville bringe dem op på sammen løn som deres mandlige kolleger.
Det samme gjorde de i 2013. Her sikrede de sig godt nok en højere løn, men de tjente stadig ikke det samme som mændene. Dengang accepterede de den lavere løn, men ifølge mediet var de ikke klar til at gøre det samme denne gang. Og det var altså nok til, at ABC Studios og CBS TV Studios fandt den store pengepung frem og gjorde dem lige så godt betalt som de mandlige skuespillere.
LÆS OGSÅ: ‘Criminal Minds’-stjerner truer med exit: Giv os mere i løn!
Nyt ansigt – sådan da

CBS-serien ‘Criminal Minds’ har været en bragende succes, siden den i 2005 så dagens lys. Seriens 12. sæson er netop løbet over de amerikanske tv-skærme, og senere i år kommer der en ny sæson. Men selv om Kirsten Vangsness og A.J. Cook altså har takket ja til at vende tilbage, så bliver holdet ikke det samme, som det var i seneste sæson.
Damon Gupton, der i sidste sæson blev hentet ind som agent Stephen Walker, da Thomas Gibson blev fyret fra sin rolle som Aaron Hotchner, vender nemlig ikke tilbage i den nye sæson. Men hans afløser er ikke helt fremmed i ‘Criminal Minds’-universet.
CBS oplyser nemlig, at Daniel Henney i rollen som agent Matthew Simmons bliver en permanent del af holdet fra den kommende sæson. Henney havde en af hovedrollerne i spinoff-serien ‘Criminal Minds: Beyond Borders’, der tidligere i år blev stoppet efter to sæsoner. Han har desuden medvirket i få afsnit af den originale serie, men nu bliver han altså et permanent medlem af holdet.
Paget Brewster (Emily Prentiss) har allerede en kontrakt for den kommende sæson og vender med sikkerhed tilbage. Det samme gør Aisha Tyler (Tara Lewis), der kom med på holdet i sæson 11, samt Adam Rodriguez i rollen som Luke Alvez.
Den 13. sæson af ‘Criminal Minds’ får premiere på amerikansk tv den 27. september. Det vides ikke, hvornår den kommer til Danmark, hvor man indtil nu har kunnet se den på Kanal 5 og Viaplay.
LÆS OGSÅ: ‘Kongen af Queens’-stjerner genforenes permanent
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse underholdningsprogrammer og kendisser.