'Årgang 0'-stjerne taler ud om vildt sygdomsforløb

Lægerne undersøgte Stephanie for alt lige fra graviditet til kyssesyge, og hun endte med en unødvendig operation.

Af Louise Vilsbøl - 20. august 2019 kl. 15:13

August måned startede bestemt ikke som planlagt for den 19-årige ‘Årgang 0’-deltager Stephanie Siguenza, som begyndte at få det ubehageligt og ondt i maven lørdag d. 3. august. Om søndagen tog hun på arbejde, men hun havde det underligt i kroppen, og da hun kom hjem, sov hun i et par timer, men da hun vågnede, følte hun, at det hele snurrede. Kort efter fik hun voldsomme smerter omkring navlen.
Kæresten og hendes svigermor troede, det var menstruationssmerter, men det afviste Stephanie, som dog forsøgte at slå det ned med nogle smertestillende. Herefter tog smerterne til, og hendes svigermor, som er sygeplejerske, sagde, at de skulle ringe til lægevagten.
LÆS OGSÅ: ‘Love Island’-par har fundet sammen igen
– Vi fik en tid en time efter, vi havde ringet. Så vi kommer derop, og de tager en masse tests og så videre også bare for at være sikker på, at jeg ikke er gravid, og det er jeg ikke vennerne, jeg er ikke gravid, så den er ligesom udelukket. Og lægen vælger så at sige, at jeg skal indlægges, fordi han mistænker, at jeg har blindtarmsbetændelse, fortæller Stephanie i en ny video på YouTube og fortsætter:
– Der kommer en masse læger og undersøger mig, og jeg får taget en masse prøver, og jeg skal så have lavet en urinprøve igen, for den nede fra lægevagten kan de ikke se så meget på, fordi det var fra lægevagten og ikke oppe fra dem. Jeg får en hel masse smertestillende, imens jeg ligger der for at kunne holde de her smerter ud.
LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Mathilde vil gerne være ung mor

Ramt af tre ting på én gang

Alle Stephanies symptomer pegede i retning af, at hun havde blindtarmsbetændelse, og de beholdt hende natten over. Om mandagen besluttede lægerne sig for at operere og finde ud af, om det var hendes blindtarm. Her fandt de ud af, at Stephanies blindtarm ikke fejlede noget, men hun havde en del væske i sit underliv, og derfor mente de, at det var en cyste på hendes æggestok, der var sprunget.
STORT GALLERI: Kan du huske ‘Årgang 0’-børnene som små?
Stephanie blev udskrevet, men dagen efter begyndte mavesmerterne at tage til, og hun bliver endnu en gang indlagt og får taget alverdens prøver. Om torsdagen fik hun taget prøver for kyssesyge, hvorefter hun igen blev sendt hjem. Det viste sig, at prøverne var positive, og Stephanie havde fået kyssesyge, som også gav hende smerter i maven og gjorde, at hendes milt var forstørret.
Så samtidig med, at der var sprunget en cyste på ‘Årgang 0’-stjernens æggestok, og hun havde ondt i sit operationsar fra der, hvor de havdeværet inde for at tjekke hendes blindtarm, måtte hun altså også kæmpe med kyssesyge.
LÆS OGSÅ: Fie Laursen: Derfor tager jeg ham tilbage