Enken om Holger Juul Hansen: Jeg savner ham hver dag

Inge Juul Hansen mindes ofte manden, der i øjeblikket kan opleves på tv, når DR genudsender Matador.

Af Kenth G. Madsen - 26. august 2017 kl. 15:05

Det emmer af nostalgi i Inge Juul Hansens dejlige lejlighed i skuespillerforeningens æresbolig på Peter Rørdams Vej i København. Væggene prydes af indrammede fotos til minde om ”Matador”-stjernen, Holger Juul Hansen, der døde for fire år siden i en alder af 88. Siden da har Inge gennemgået alle sorgens faser.
– Jeg savner ham hver dag. Vi havde et vidunderligt ægteskab gennem 48 år, siger den 72-årige tidligere balletdanser, der har et lidt blandet forhold til at genopleve sin mand på skærmen.

Holder Juul Hansen kan i øjeblikket opleves på DR, når ‘Matador’ genudsendes. (Foto: DR)


– Det er fint, når jeg kan forberede mig på at opleve ham på film eller tv. Men jeg kan godt blive ked af det, hvis der uden varsel kommer noget om ham på tv, siger hun.
LÆS OGSÅ: Per Pallesen om ugens ‘Matador’-afsnit: Vi mødte op med røde øjne
En gave at se ham på film og i tv-serie
At opleve gemalen folde sig ud i rollen som bankdirektør Varnæs i genudsendelsen af ”Matador” på DR betyder faktisk rigtigt meget for hende.
– Det er jo en gave, at jeg kan se ham så levende på film og i tv-serier, siger Inge Juul Hansen, der var indlagt sammen med sin syge mand det sidste halve år på Bispebjerg Hospital. Holgers nyrer svigtede og der var flere andre komplikationer, der gjorde, at han bukkede under.
– Det var meget, meget hårdt at se ham forsvinde, og Holger vidste, at han aldrig ville komme hjem igen, men jeg håbede til det sidste at han ville komme sig. Han bad hver dag til, at det skulle slutte, fordi han havde så store smerter, forklarer Inge Juul Hansen, der har børnene Christina, 50, Peter, 43, sammen med ægtefællen. De har skænket hende børnebørnene Emilie, 21, Lærke, 18 og Emma på 17 år.
LÆS OGSÅ: 82-årige Morten Grunwald: Jeg tager én dag ad gangen
Ung kærlighed
Balletbarnet og den kendte skuespiller var begge ansat på Det Kgl. Teater, da de blev grebet i kærlighedens favntag. Hun var kun 20 og han 41 år gammel. Men det første bejleri fandt sted endnu længere tilbage. Fire år tidligere var det nemlig skudår og på skuddagen den 24. februar var det tradition tro, at kvinden skulle fri til manden. Ved afslag skulle kvinden modtage 12 par handsker.
– Holger var sådan en flot fyr og jeg bankede på hans garderobedør sammen med min veninde. Da han åbnede op, faldt jeg på knæ. Han afslog mit frieri med begrundelsen, at han altså allerede var gift med Else Marie Hansen. Handskerne fik jeg dog aldrig, så min veninde og jeg blev enige om aldrig at hilse på ham mere, husker den dengang 15-årige Inge Juul Hansen.
Der gik nogle år og en dag skulle Inge og Holger begge medvirke i ”Stor Ståhej for Ingenting”. I forestillingen skulle Inge danse med Holger.
– Jeg var fuldstændig betaget af ham og det endte med at instruktøren måtte skille os ad og finde en anden dansepartner til ham, da han syntes, vi var lige lovligt tætte.
LÆS OGSÅ: Endelig er Matador tilbage: En hed affære i vente
“Jeg kommer mig aldrig over tabet”

Inge Juul Hansen har masser af dejlige minder om manden og deres tid sammen. (Foto: Malene Porup)


Holger Juul Hansen blev skilt fra Else Marie Hansen og siden gift med sin stormende forelskelse.
Selvom det har været hårdt for Inge at komme sig over ægtefællens død, så har hun valgt at livet skal gå videre.
– Jeg tror aldrig, jeg kommer mig helt over tabet, men vil forsøge at leve med det, erkender Inge Juul Hansen, der har familie og gode venner at støtte sig til. Og så underviser hun to gange om ugen hos Københavns Balletakademi.
– Og til sammen har det hjulpet mig meget med at komme oven på igen, siger hun med et smil.
LÆS OGSÅ: Matador-skuespillernes egne anekdoter: Fedes ædegilder

Eks-konen blev hængende

Da Holger Juul Hansen fandt sammen med Inge i 1965 blev han samtidig skilt fra skuespilleren Else Marie Hansen efter godt 12 års ægteskab. ”Jeg vil elske ham til jeg dør”, sagde Else Marie kort efter til Inge Juul Hansen.

Og det valgte Inge Juul Hansen at acceptere. Else Marie og Inge blev meget gode venner og hun deltog på de årlige ferier i Skagen. Holger Juul Hansen var ofte flankeret af sine ”to koner” på den røde løber. Else Marie blev også gudmor til Inge og Holgers søn Peter. Hun døde 98 år gammel i 2003.

LÆS OGSÅ: Sådan endte det med ‘Matador’-stjernerne
LÆS OGSÅ: 25 ting du (måske) ikke vidste om ‘Matador’
LÆS OGSÅ: Lise Nørgaard om omstridt ‘Matador’-scene: Den findes IKKE!
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse underholdningsprogrammer og kendisser.