Emil Wismann om sin udvikling i 'X Factor': Alle kan lære at synge

Emil Wismann fik sat en tyk streg under, at ‘X Factor’ handler om mere end en god sangstemme, og at alle kan træne sin stemme med den rigtige læremester.

Af Rikke Lynge - 29. maj 2020 kl. 20:53

Emil Wismann, der med stemmefordelingen i lørdagens ‘X Factor’ finale endte på en flot 3. plads, har under hele ‘X factor’ forløbet været igennem en stor udvikling. Han er gået fra at være et rytmisk talent med stemme fra en karaoke bar til at blive et musikalsk sangtalent. Mentor Thomas Blachman var den eneste, der i starten kunne se, hvor Emil kunne føre det hen.
– Du har bare det der mærkelige kryds, der er så udefinerbar. Alle sagde, “hvad skal du med ham?”. Men derfor, sagde mentor Thomas Blachman og pegede op på sin solist, efter Emil havde optrådt med sin single.
LÆS OGSÅ: Sofie Linde afslører: Derfor er jeg særligt vild med Danfoss-Emil
Emil selv har ikke tænkt videre over, hvor langt hans kompetencer rakte i konkurrencen.
– Hele vejen har jeg været med, fordi det er sjovt. Jeg har gjort det som en oplevelse, og så har jeg bare taget med, at jeg har fået lov at gennemgå den udvikling her. Det har været vanvittigt fedt, siger Emil til Realityportalen.
LÆS OGSÅ: Blachman efter tre ‘X Factor’-sejre i træk: Jeg overvejer at stoppe
Emil er overbevist om, at han ikke er født med en særlig gave, men at det, han har gjort, kan alle gøre.
– Alle kan lære at synge – det er ligesom at bruge en hammer, det skal trænes. Og selvfølgelig kan jeg også lære at synge, hvis man giver mig træning, siger Emil, der er glad for at have lært meget sangteknisk.
LÆS OGSÅ: Tabita efter ‘X Factor’: Jeg har fået virkelig meget hate

Tilbage på Karaoke bar

Emil har ikke fået tilbudt en stor musikkarriere, der bare ligger og venter på ham – i hvert fald ikke endnu, så indtil det tilbud måske kommer, skal han tilbage til hverdagen.
– Jeg skal tilbage til mit gamle arbejde, men jeg vil ikke stoppe med musik helt. Jeg kan godt lide at skrive lyrics. Og jeg kommer helt sikkert ned på den lokale karaoke bar og fyrer den af igen, det skal der ikke være tvivl om, siger Emil, hvis lokale karaoke bar er Old Danish Pub i Sønderborg.
LÆS OGSÅ: Kæresten overrasket over Almas talent: Hun vil ikke synge for mig derhjemme