Emil vinder 'Den store bagedyst': Drattede omkuld efter finalen - Her & Nu

Emil vinder 'Den store bagedyst': Drattede omkuld efter finalen

Det unge kagetalent blev syg, da han endelig kunne slappe af igen efter at være blevet kåret som vinder af det populære DR1-program.

Af Lykke Buhl - 24. november 2018 kl. 21:00

LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-stjerne dybt forarget: Her er bagsiden af medaljen

Emils sidste og afgørende kage fik stor ros for smagen af dommerne.
– Mit mesterværk er sådan en kage, jeg har lavet mange gange derhjemme og virkelig har finpudset. Det er min signaturkage, så det var også én, jeg havde gemt til at bruge her til sidst, fortæller Emil (Foto: Agnete Schlichtkrull).


Emil Obel, 17, er den yngste, der nogensinde har deltaget i ‘Den store bagedyst’. Nu er han også den yngste til at have vundet programmet, da han her til aften kunne løfte ‘Bagedyst’-trofæet.
– Det var fedt. Det var selvfølgelig noget, jeg havde drømt om og også derfor, jeg var med, men det var også bare kulminationen på et langt forløb, så det var en lettelse, da det var endt godt. Det havde bare været sjovt, vi var glade alle sammen, solen skinnede, det var bare en dejlig dag, mindes Emil sin ‘Bagedyst’-sejr.
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-finalist udgiver album
Gymnasieleven kunne dermed endelig falde til ro, da ‘Den store bagedyst’ var veloverstået.
– I virkeligheden var det rart, da det var overstået, fordi det havde bare været hårdt og intenst. Når man bare har kørt på adrenalin, og det bare er hardcore, så når kroppen endelig får lov til at slappe af, så drattede jeg bare omkuld, og så lå jeg syg dagen efter, fortæller Emil.
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-Jon afslører: Jeg led af spiseforstyrrelse

Scenograf fremfor konditor

De udstemte ‘Bagedyst’-deltagere var alle mødt op for at heppe på de tre dygtige finalister Jon, Jasmin og Emil (Foto: Agnete Schlichtkrull).


Unge Emil er uomtvisteligt et talent i det søde køkken. Med stor passion har han bagt sig igennem ‘Bagedysten’, men det hårde forløb har ifølge Emil givet en smagsprøve på, hvordan arbejdslivet som eksempelvis konditor er.
– Det er ikke sikkert, bagning lige skal være det erhverv, jeg skal leve af. Jeg synes, det er fedt at have som en hobby, fremfor at det bliver et eller andet med, man skal lave så og så mange kager, og butikken åbner på det her tidspunkt. Jeg kunne godt tænke mig, at det var sådan lidt mere legende og eksperimenterende. Jeg overvejer jo sådan noget som scenograf, det er igen det der med at være kreativ og bruge hænderne, forklarer Emil om drømmene for fremtiden.
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-Jasmin afslører tæt forhold med Emil
Dog siger han ikke nej, hvis han bliver stillet et tilbud, hvor han skal bruge sine kreative bageevner:

Emil og Jasmin til første casting. De to finalister har fulgtes ad hele vejen til finalen og har i dag et stærkt bånd og beskriver hinanden som familie (Foto: DR).


– Jeg vil bare gerne hyggebage, som jeg plejer at gøre. Men jeg synes da, det er sjovt med diverse tilbud, så jeg venter og ser, hvor det fører hen. Det kunne da være sjovt at udvikle nogle opskrifter for nogen eller lave kage til et eller andet sjovt event eller skrive en bog en dag, fortæller ‘Bagedyst 2018’-vinderen.
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-deltager har fundet sig en ‘kage-mand’
LÆS OGSÅ: Er Annemette Voss og ‘Bagedyst’-Emil i familie?

‘Den store bagedyst 2018’ er dermed slut med Emil Obel som vinder

De ni skønne deltagere Jon, Christina, Peter, Albert, Kristoffer, Elissa, Jasmin, Sara, og Marianne måtte alle se sig slået af den unge Emil i “Bagedysten 2018” (Foto: Agnete Schlichtkrull).


LÆS OGSÅ: Bag om ‘Bagedysten’: Sådan er det at være deltager
LÆS OGSÅ: Skal du være med i ‘Den store bagedyst 2019’?