Emil Thorup: DR laver også reality

Emil Thorup synes, at reality er en fed genre og vedkender sig gerne, at det han laver for DR, er reality.

Af Jeanet Rosenkjær Horstmann - 24. august 2014 kl. 12:00

Emil Thorup er kendt for en lang række tv-programmer som fx. ‘Smerteeksperimentet’ og ‘Xtra Factor’ på DR3, og han synes egentligt ret godt om, at reality er blevet anerkendt som genre ved den netop overståede TV Festival.
– Jeg synes faktisk ret godt om, at reality er med på programmet til både TV Festivalen og TV Prisen. Det er fint, at det bliver anerkendt, mest fordi jeg synes, at reality er mange forskellige mange ting, siger Emil Thorup til Realityportalen.dk.
LÆS OGSÅ: Årets TV Pris 2014: Her er vinderne
DR laver også reality
Emil Thorup er heller ikke bleg for at vedkende sig, at DR også laver reality, men dog en anden slags end de konkurrencedrevne programmer som eksempelvis ‘Paradise Hotel’ og ‘Big Brother’.
– Vi laver en masse reality på DR3. Vores reality handler ofte om rigtige mennesker i deres rigtige liv, som er mere dokumentariske og autentiske, siger han og fortsætter:
– God reality handler om rigtige mennesker i deres rigtige liv.
Emil Thorup har også en klar holdning til, hvad han mener, at reality bør indeholde og tager derfor også afstand fra meget af det, der bliver betegnet som reality lige nu.
– For mig skal reality ikke have et manuskript. Altså, jeg mener bare, at reality fungerer bedst, når man er ude ved mennesker i deres rigtige liv og ikke mennesker, der er sat ind i kunstige rammer, hvor der står en tilrettelægger og beder deltagerne om at gentage, hvad de lige har sagt. Det er ikke reality for mig, afslutter han.
LÆS OGSÅ: Kim Novaa: Jeg satser alt på Laura
Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.