Emil om Lukas: Han havde fortjent det

Forsvarstalen går måske ikke helt rent ind.

Af Louise Vilsbøl - 28. november 2022 kl. 9:00

Dagens afsnit af ‘Robinson Ekspeditionen’ slutter, hvor vi slap i sidste uge efter ørådet, og her er der mange tråde, der skal redes ud. For stemningen er ikke god, efter Lukas er blevet sendt hjem. Derfor hiver Emil fat i Mie og forsøger at få renset luften.

LÆS OGSÅ: ‘Robinson’-stjerne afslører: Vi fik mere mad, end man ser på tv

– Jeg er rigtig ked af, at du har fået opfattelsen af, at jeg er blevet modbydelig overfor Lukas i går. Jeg føler bare lidt, at han taktisk har været lidt for overlegen. Jeg ved godt, hvad han har gået og sagt, og jeg ved godt, han har følt, han har haft styr på mig og det hele, så det der med, han rent faktisk ikke havde det, forklarer Emil og tilføjer:

LÆS OGSÅ: Loay og Emil afslører: Overtrådte reglerne i ‘Robinson’

– Jeg synes, han fortjente at høre, hvad han havde gjort for at sidde i den situation, han gjorde i går. Det var måske frustrationerne, der kom ud.

LÆS OGSÅ: De andre deltager støtter Emil op: Han har ret!

For Mie er Emils forklaring dog ikke det store plaster på såret, og hun understreger, at hun ville blive ked af at blive sendt ud på den måde.

– Jeg giver ikke så meget for Emils forklaring. Han skal selvfølgelig have lov til at forsvare sig selv og fortælle, hvorfor han har sagt, som han har. Men som jeg også siger til Emil: Det mindste man kan gøre, det er sgu at tale ordentligt til hinanden.

LÆS OGSÅ: Loay om ‘Robinson’-drama: Seerne kender ikke Emil

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor man kan se den dårlige stemning efter øreådet…

Modtog dødstrusler

Efter sidste uges afsnit og øråd er Emil blevet lagt for had på nettet, hvor han har modtaget nogle rigtig grimme kommentarer og sågar fået dødstrusler.

I første omgang ønskede Emil ikke at kommentere på det, da han mente, at det var at smide brænde på folks bål. Men flere af de andre deltagere var ude og bakke ham op og påpege, at han ikke sagde noget, der var forkert, selvom det måske kom lidt hårdt ud. Nu tager Emil dog bladet fra munden.

LÆS OGSÅ: Sådan lever Kjeldbjerg under ‘Robinson’

– Research siger, at den måde man opfattes på af andre ikke kan sidestilles med, hvordan man er som person. Ens personlige karakteristika kan nemt misfortolkes i opfattelsens sfære. Så udløses et momentant trade-off. Det er super beklageligt at erfare efterfølgende, at på baggrund af enkelte udtalelser som for eksempel ærlig feedback til enkelte deltagere i et ø-råd kan udløses en massiv shitstorm med deciderede dødstrusler til følge, fortæller Emil og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Efter Robinson: Kunne have mistet benet

– Det gør ondt helt indeni og skaber en dyb afgrund til det, som umiddelbart var tiltænkt som en gave og livseventyr. Det er tankevækkende og skræmmende, hvordan mennesker gemmer sig bag deres skærme og udøver psykisk vold på ens person uden at kende ens virkelige værdier. Udover at jeg selv står tilbage i chok over, at nogle mennesker kan udforme så hadefulde beskeder, er påvirkningen på min familie ubeskrivelig smertefuld. Jeg spiller spillet og har deltaget for at vinde – og hey, hvis der ryger en finke af fadet, so what?

LÆS OGSÅ: Gravide Lise Baastrup: Får kun to måneders barsel

Se hele aftenens afsnit af ‘Robinson Ekspeditionen’ på Viaplay eller på TV3 kl. 20.00