Ekspert fra 'Kærlighed i krise': Man bliver ramt og berørt

I aften er der premiere på det nye TV3-program ‘Kærlighed i krise’.

Af Louise Andersen - 6. marts 2018 kl. 16:55

Når klokken rammer 21.00 går ‘Kærlighed i krise’ for første gang i luften på TV 3. I programmet møder vi kriseramte par, der søger hjælp til at redde deres forhold, og til dét får de hjælp af de to parterapeuter, Katrine Axholm og Martin Østergaard. Gennem overvågning af de daglige gøremål identificeres parrenes dårlige vaner og ved hjælp af målrettet parterapi udfordres hvert par til at arbejde med deres kriseramte forhold.
LÆS OGSÅ:Linses Bed & Breakfast åbner snart: Her svarer hun på ALLE spørgsmål
I aftenens afsnit møder vi ægteparret Janni og Jesper, som sammen har tre børn. De har været sammen, siden teenageårene, men i en travl hverdag kan det være svært at finde tid til hinanden, og især Jannie føler sig overset og alene. Det er netop et indblik i de ganske almindelige hverdagsproblemer, parterapeuterne er glade for at kunne arbejde med på tv.
– For mig som parterapeut er det bare fedt, at jeg kan give mulighed for, at familien Danmark kan se, at dét, man selv slås med, er akkurat ligeså almindeligt og kedeligt som dét, andre slås med, siger Martin Østergaard, som er den ene af programmets to parterapeuter og fortsætter:
LÆS OGSÅ: Mascha Vang taler ud: Er hun kærester med Jesper Buch?
LÆS OGSÅ:SE BILLEDET: Dum fejl i ‘Paradise’-hunks tatovering
– Det er svært at finde nogle løsninger på det, for kærlighed er mere kompliceret end atomfysik, så at lave et program, der gør en forskel, det er svært, men jeg synes altid, at det er interessant at beskæftige sig med, hvad det egentligt er, vi har gang i med hinanden.
LÆS OGSÅ: Nadia Shila sviner Geggo: Det er kvalmende!

Svært at overføre parterapi til tv

Martin Østergaard har beskæftiget sig med parterapi i mere end 20 år, og han er godt klar over, at det kan virke underligt, at man folder noget så personligt som parterapi ud foran hele Danmark.
– Det er svært at skulle overføre noget som parterapi til tv, fordi parterapi er et intimt rum, og et sted folk kommer og betror sig, så det virker en smule selvmodsigende, at man blæser det ud for hele Danmarks befolkning. Derfor kan man jo som parterapeut have sine betænkeligheder, men jeg synes faktisk, at det er lykkedes os at få skruet noget sammen, som er fornuftigt, siger han.
LÆS OGSÅ: Geggo: Cengiz har ødelagt mit og Linses forhold
Han har primært sagt ja til at medvirke i programmet, fordi han brænder for at videreformidle, hvad der sker i parterapi, og så kan han forhåbenlig give folk nogle input og noget inspiration med på vejen. Det er da også netop dét, seerne kan glæde sig til.
– Seerne skal glæde sig til, at man tænker: “Det her, det kunne være dig og mig”. Man bliver ramt og berørt. Det trækker i tårekanalerne, og man skal være forberedt på, at man kan genkende sig selv i det. Hvis man ikke har lyst til at blive berørt og genkendt, så skal man lade være med at tænde for programmet, siger han.
Du kan få et lille uddrag af aftenens premiereafsnit af ‘Kærlighed i krise’ øverst. Programmet har premiere i aften klokken 21.00 på TV3.
LÆS OGSÅ: SE BILLEDET: Jessica og kæresten har fået kærlighedstatoveringer
LÆS OGSÅ: Cecilie Beck taler ud om skilsmisse: Kærligheden forsvandt