Ekspert fanget i eget gældskaos: Brugte fars arv på kulørte drinks

Louise Fredbo-Nielsen har selv prøvet at lukke øjnene og bare bruge løs af penge, hun ikke havde. Til sidst var gælden så stor, at hun følte sig magtesløs, desperat og ikke mindst flov.

Af Caroline Grønne Wigdal - 9. marts 2021 kl. 8:55

Når det i aften går det løs med endnu et afsnit ‘Luksusfælden’, vil det være med et nyt ansigt på skærmen. 36-årige Louise Fredbo-Nielsen er nemlig den ene af de to eksperter i realityprogrammet, og hun er med i resten af sæsonen plus den sæson, der får premiere til efteråret. 

Hele ekspertholdet består – udover Louise Fredbo Nielsen –  af Jan Swyrtz, Kenneth Hansen og Sesilie Munk Stenderup.

Den nye ekspert ved i den grad, hvordan det føles, når økonomien sejler, og man er kommet ud, hvor man ikke kan finde vejen tilbage.

LÆS OGSÅ: Nødsaget til at deltage i realityprogram: Jeg havde simpelthen ikke lyst

Den situation har hun selv stået i, da hun var omkring 26 år gammel. På det tidspunkt døde hendes far desværre pludseligt af et hjerteanfald, og derfor arvede Louise en sum penge. Hun brugte nogle af pengene på at starte sin første virksomhed op.

– Men når jeg skal være helt ærlig overfor mig selv, så var der rigtig mange af de penge, der gik lige ned i Kødbyen til kulørte drinks og sjov og ballade. Så jeg kom simpelthen ind i en rigtig dårlig spiral med overhovedet ikke at ane, hvad der kom ind, og hvad der kom ud, siger Louise.

LÆS OGSÅ: Derfor tror Google, Christian Arnstedt er død

Hun tilføjer:

– Jeg gravede bare et dybere og dybere hul for mig selv.

Den nye ekspert i ‘Luksusfælden’ Louise Fredbo-Nielsen (Foto: NENT Group/Thomas Dahl)

Jeg var så flov

Den nye ‘Luksusfælden’-ekspert husker ikke det nøjagtige beløb, hun arvede. Det var under 100.000 kroner. På det tidspunkt var hun lige blevet kandidat fra Copenhagen Business School, og hun havde en følelse af, at hun burde have styr på det der med penge.

– Men jeg lukkede bare øjnene for det. Men det føltes jo heller ikke rart. Man får en dårlig smag i munden af at drikke kulørte drinks for lånte penge. Jeg vidste jo godt, den var gal, siger hun.

LÆS OGSÅ: Melvins kæmpe chok: Bliver ikke vært på ‘X Factor’

På et tidspunkt indså Louise, at hun var havnet i en situation, som hun ikke selv kunne løse. Hun havde krydset grænsen på sin kassekredit, som var minus 50.000 kroner, og det er jo i ’Luksusfælden’ ikke vanvittigt, men for hende var det rigtig mange penge.

Så hun bad om hjælp.

– Jeg har skammet mig så meget, og jeg har været så flov over at måtte ringe til mine søde, dejlige mor, der var eneforsørger for to børn og var lærer, og jeg måtte ringe til hende og sige: “Mor, jeg har det her problem, jeg har brugt alt for mange penge igennem alt for lang tid”, indrømmer hun.

Skammen og det at skulle stå til regnskab for et andet menneske, blev vendepunktet for hende. Og det er præcis det, hun oplever ske hos alle de deltagere, hun har mødt i ‘Luksusfælden’ til nu.

Hun lånte pengene af sin mor, og de aftalte, at Louise skulle få styr på økonomien, og at hun fremadrettet skulle betale tilbage måned for måned.

LÆS OGSÅ: KÆMPE BRØLER: Har du spottet fejlen?

– Så jeg har også mærket det. Jeg har ikke haft en kæmpe gæld, men jeg har mærket den følelse af at stå og bare ikke kunne se sig ud af det.

Dengang solgte hun sin andel af den virksomhed, hun også nåede at bruge noget af arven på, og så begyndte hun at arbejde som fremtidsforsker. Louise skriver i dag på en bog, der handler om penge og hjernen. Hun har blandt andet også skrevet bogen ‘Sæt Kursen – Lær at investere på 8 uger’.

Louise er med i den nuværende sæson 26 samt sæson 27, der får premiere i efteråret 2021.

LÆS OGSÅ: HOT NEWS! ‘Paradise Hotel’ får nye værter