EKSKLUSIVT: Emil Debski: Sådan går det i dag

Den tidligere paradiso blev overfaldet og tæsket af spansk politi, og det har overbevist ham om, at tiden i Spanien ikke skal vare for evigt.

Af Mikkeline Andersen - 10. december 2014 kl. 8:33

I februar 2013 blev Emil Debski, kendt fra ‘Paradise Hotel og ‘Robinson Ekspeditionen’, anholdt på brutal vis af spansk politi og sigtet for “salg af stoffer og traffico”.
Knap to år senere er Emil en fri mand og har været det siden, der faldt dom i sagen.
– Sagen endte, som jeg havde forventet – eller lad os sige håbet på, da man aldrig ved, hvordan tingene ender i Spanien. Men jeg jeg blev frifundet. Der var ingen beviser mod mig og havde aldrig været. Det viste sig i sidste ende, at det, som har kostet mig over 15.000 euro (mere end 111.000 kroner, red.) i sagsomkostninger, to måneder i fængsel, fysisk afstraffelse og en masse stress, var et stykke papir fundet i et hus, hvor nogen af sagens implicerede har opholdt sig, fortæller Emil til Realityportalen.dk og uddyber:

Emil havnede i en uheldig situation i Spanien. Nu er han en fri mand (Foto: Facebook)

Emil havnede i en uheldig situation i Spanien. Nu er han en fri mand (Foto: Facebook)


– En liste med 70 numre, hvor jeg af uforklarlige årsager var interessant nok til at blive skudt efter, tæsket og kastet i brummen. Meget useriøst retssystem. Men ja, jeg er atter fri, og det hele endte heldigvis med, at retfærdigheden sejrede. Som jeg sagde allerede dengang, så vidste jeg, at jeg er uskyldig, og det bekræfter afgørelsen også.
LÆS OGSÅ: Paradiso dømt for salg af livsfarlig narko
Har lært at sætte pris på tingene
Sådan så Emil Debski ud, da han deltog i 'Paradise Hotel 2' (Foto: TV3)

Sådan så Emil Debski ud, da han deltog i ‘Paradise Hotel 2’ (Foto: TV3)


Selvom den tidligere ‘Paradise’- og ‘Robinson’-deltager føler, at han er kommet sig over oplevelsen, så erkender han, at det vil efterlade ar på sjælen, når man har været udsat for beskydning og anden brutal adfærd.
– Heldigvis har jeg altid været mental stærk, så jeg har klaret mig igennem med skindet på næsen. Men det har helt sikkert været med til at bekræfte mig i, at landet ikke er det sted, jeg vil bo resten af mit liv, specielt når det kommer til at etablere familie. Der er trods alt noget tryggere rammer i Danmark, slår han fast.
I Danmark kan vi klage over kulde og en høj skat, men Emil understreger, at man skal sætte pris på den måde, som tingene fungerer på i landet sammenlignet med andre steder.
– Det har desuden mindet mig om, at man aldrig skal tage noget for givet. Man ved aldrig, hvad der møder en rundt om næste hjørne. Om man er et godt menneske eller ej, så er livet ikke altid fair.
Hele sagen fra Spanien har også fået Emil til at værdsætte den frihed, som man i hverdagen tager for givet. Og så bruger han ikke sin tid på personer, der ikke giver noget positivt tilbage.
LÆS OGSÅ: Frustreret paradiso: Jeg får de forkerte tilbud
Kan styre virksomheden fra Danmark
Emil har ikke planer om at blive boende i Spanien (Foto: Privat)

Emil har ikke planer om at blive boende i Spanien (Foto: Privat)


Emil arbejder til daglig som salgsleder hos Bargain Andalucia, der er den mest prominente skandinaviske ejendomsmægler på Costa del Sol.
– Derudover har jeg selv et sideløbende projekt i gang, som det meste af min i forvejen begrænsede fritid går med at få stablet på benene. Det er et virtuelt analyse- og databaseværktøj, som kommer til at henvende sig til de mange mæglere på Solkysten, forklarer han.
Emil bor til daglig i Marbella ikke langt fra Malaga, mens han hjemme i Danmark har venner, familie og kæreste, som han besøger. Resten af livet har Emil dog ikke tænkt sig at være afskærmet fra personerne i hjemlandet.
– Jeg regner med at flytte tilbage til Danmark inden for en årrække. Den forretning, jeg er ved at starte, kan jeg drive fra Danmark, fordi jeg fortsat har min bror på markedet her i Spanien, som jeg kan alliere mig med. Danmark er det land, hvor min familie er, og det er der, jeg er vokset op og føler mig mest tryg.
LÆS OGSÅ: EKSKLUSIVT: Mark taler ud om livets nedture
Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.