Eik raser mod 'Luksusfælden': Det er noget værre pis!

Aftenens deltager i ‘Luksusfælden’ gjorde ikke, hvad eksperterne sagde – og derfor havde de ikke mulighed for at hjælpe ham. Men han er langt fra tilfreds med den forklaring.

Af Jonas Sand - 19. marts 2019 kl. 20:58

Der var ikke meget hjælp at hente for 35-årige Eik og 19-årige Maria, da parret tirsdag aften medvirkede i ‘Luksusfælden’.
En tårnhøj gæld på næsten en million kroner og kun kontanthjælp og barselsdagpenge som indtægt var mere, end TV3-programmet kunne klare, og derfor efterlod eksperterne parret uden udsigt til at blive gældfrie.
Det har dog ikke fået parret til at miste modet. Eik fortæller til Realityportalen, at de stadig er lykkelige sammen, og han er på egen hånd gået i gang med at lave aftaler, så gælden kan blive betalt af.
– Det er gået rigtig godt, siden ‘Luksusfælden’ var her. Jeg har taget sagen i egen hånd, og jeg har lavet aftaler med 90 procent af kreditorerne, siger Eik, der ikke har et bud på, hvornår parret kan slippe helt af med gælden, da han stadig mangler at få en aftale på plads med den største kreditor.
LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-eksperter: Det vil vi bruge 100 millioner på

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan høre ‘De unge mødre’-deltageren Princess Natascha fortælle om den store gæld, hun opbyggede, da datteren blev tvangsfjernet.


LÆS OGSÅ: ‘Luksusfældens’ eksperter: Det laver de ved siden af

Intet arbejde endnu

Der er desværre ikke sket så meget på indtægtsfronten, men Eik håber, at det sker inden længe.
– Det går stille og roligt fremad. Jeg sender en masse ansøgninger, og jeg har et par jobsamtaler i den nærmeste fremtid. Så jeg er fortrøstningsfuld på det punkt, fortæller Eik, der stadig fik masser ud af deltagelsen i ‘Luksusfælden’, selv om de ikke kunne hjælpe meget med gælden.
– Jeg synes, de var rigtig hårde ved os i starten, men de fik sat nogle tanker i gang i hovedet på mig. Jeg kan mærke, at der virkelig er sket en ændring mentalt for mig. Jeg køber ikke bare ting, og jeg gennemtænker meget mere, inden jeg bruger penge. Der er virkelig sket noget.
LÆS OGSÅ: Deltager raser efter ‘Luksusfælden’: Det er bare tv-porno

“Bare en dårlig undskyldning!”

I programmet så seerne, at Eik igennem tiden havde lavet en række aftaler med sine kreditorer for midlertidigt at holde dem fra døren, selv om han godt vidste, at han på sigt ikke havde penge til det. Det samme gjorde han i den måned, hvor eksperterne skulle forhandle hans gæld ned.
Parret havde fået penge efter et indbrud i deres hus, og her valgte Eik at gå udenom eksperterne og betale 6000 kroner til en kreditor. Samtidig aftalte han, at han i fremtiden ville betale 2000 kroner hver måned af på den gæld.
Eksperterne fortalte ham, at det var der ikke penge til i budgettet, og fordi han var gået bag ryggen på dem, kunne de derfor ikke hjælpe ham med at forhandle gælden længere ned. Det forstår han dog ikke meget af.
– Jeg synes, det er noget værre pis. Det lyder bare som en dårlig undskyldning, fordi det var en lidt for svær opgave for dem at forhandle gælden. Jeg kan overhovedet ikke se, hvordan det kan ødelægge noget, at jeg betaler 6000 kroner af på gælden, så jeg tror bare, de bruger det som en dårlig undskyldning.
LÆS OGSÅ: Knust Fie Laursen: Han er færdig med mig

‘Luksusfælden’-ekspert afviser

Kenneth Hansen er dog ikke helt enig i den udlægning. Han slår fast, at det ikke bare var en dårlig undskyldning, og han gør det klart, at de forsøgte at hjælpe Eik og Maria så meget som muligt.
– Jeg synes ikke, at vi droppede at hjælpe dem, for de fik jo et budget. Der var bare ikke sat nok penge af til gælden, men der var bare ikke flere penge. Det siger jo sig selv, at med 1000 kroner til afbetaling af gæld og en gæld på størrelse med deres, så rykker det ikke meget. Desværre, siger Kenneth Hansen.
‘Luksusfælden’-eksperten ærgrer sig over, at Eik gik bag ryggen på dem og indgik en aftale, som parret slet ikke har råd til at overholde.
– Det er da ærgerligt, at han ødelægger det ved at blande sig, for han havde jo lagt gælden over i vores hænder, så vi kunne forhandle. Og inden der er gået en måned, går han ud og laver en aftale om at afbetale 2000 kroner om måneden – selv om der ikke er penge til det i budgettet, siger Kenneth Hansen, der tror, at de kunne have efterladt parret i en bedre situation, end de endte med at gøre.
– Jeg tror godt, vi kunne være nået et stykke af vejen – blandt andet med pengene fra salg af deres ting – men det helt store problem for dem er, at der bare ikke er penge nok. Og vi kan jo ikke opfinde flere penge til dem, selv om vi selvfølgelig gerne ville.
LÆS OGSÅ: HOT NEWS: Amalie Szigethy skal være med i nyt tv-program
Kenneth Hansen slår fast, at det derfor er en nødvendighed, at parret får fuldtidsarbejde og en højere indtægt, hvis de i fremtiden skal slippe af med deres gæld.
– Jeg har talt med Eik efterfølgende, der siger, at han selv har forhandlet med sine kreditorer, som han vil betale ved at spare penge andre steder – blandt andet på madposten. Men så er det pludselig bare nogle helt andre forudsætninger, man arbejder under.
– Det kan sikkert gå fint nok den første måned, men på et tidspunkt bliver det hverdag igen, og så står man i en problematisk situation, hvor der igen ikke er penge til de aftaler, man har indgået.
I klippet herunder kan du se eksperterne blive rystede over Eik og Marias måde at bruge penge på:

LÆS OGSÅ: Sarah Louise taler ud om sextrang: Jeg kan ikke kende mig selv