Efter stor kritik: Her er Kim Kardashians svar - Her & Nu

Efter stor kritik: Her er Kim Kardashians svar

Kim Kardashian har taget patent på navnet kimono, men det er ikke et problem for japanerne, mener hun.

Af Louise Vilsbøl - 28. juni 2019 kl. 07:25

Da Kim Kardashian tidligere på ugen lancerede sin nye shapewear-kollektion, blev den mødt af massiv kritik på grund af navnet Kimono Solutionwear™, som ikke faldt i især japanernes smag. De mente nemlig, at hun skulle ændre navnet.
–  Fedt undertøj, men som japansk kvinde, der elsker at bære vores traditionelle kjole, kimono, finder jeg navnene på dine produkter forvirrende (da disse ikke har nogen relation til kimonoer), hvis ikke direkte stødende mod vores kultur, især hvis det blot er et fjollet ordspil med dit navn. Please, genovervej navnet, skrev Yuko Kato, som er redaktør på BBC News Japan blandt andet.
SAY WHAT: Vil Kourtney tilbage til Scott?

Videoen fortsætter under artiklen, hvor Jette og Jessica fra ‘Mig og min mor’ er ude at kigge på frækt undertøj.

GALLERI: Se Kim Kardashians vilde forvandling
Derfor havnede Kim Kardashian i lidt af en shitstorm på de sociale medier, men nu tager hun selv bladet fra munden og italesætter sit valg af navn i en udtalelese til New York Times.
– Jeg forstår og har dyb respekt for betydningen af kimonoen i den japanske kultur. Mit brand er bygget med inklusivitet og mangfoldighed i centrum, og jeg er utrolig stolt af, hvad der kommer, lyder det fra Kim Kardashian.
LÆS OGSÅ: ‘Keeping Up With the Kardashians’-stjerne chokerer: Jeg har betalt for mange aborter
Hun understreger, at til trods for navnet har hun ingen intentioner om at designe eller udgive nogle produkter, der på nogen måde vil være sammenlignelige med eller vil vanære den traditionelle beklædningsgenstand, som kimonoen er.
Om sin beslutning omkring navnet lyder det, at selvom hun har taget patent på det, så forhindrer  eller begrænser det ikke nogen fra at lave kimonoer eller bruge ordet kimono i forhold til det traditionelle beklædningsgenstand.
LÆS OGSÅ: Kardashian-søstre går solo: Forhandler om eget tv-program