Efter kæmpe drama: Sådan er venskabet nu

Fredag efter fredag har vi set kritikken fyge mellem Martin Jensen og Thomas Blachman. Nu forklarer Blachman, hvad de hårde kommentarer har gjort ved det gode venskab.

Af Caroline Grønne Wigdal - 6. april 2021 kl. 10:54

Det opstod med det samme god kemi, da 58-årige Thomas Blachman og 29-årige Martin Jensen første gang mødte hinanden. Det gjorde de, da der blev afholdt ‘X Factor’-auditions tilbage i sensommeren 2020.

Senere var hele Danmark vidne til den form for bromance, der var opstået mellem de to dommere, hvor der på en måde var både krig og kærlighed i luften.

LÆS OGSÅ: UH! Det vidste du ikke om Blachman og Martin Jensens venskab

– Jeg elsker sgu den mand. Jeg synes, han er så pisse hamrende fed. Jeg respekterer ham for, hvad han kan fagligt, og jeg kan mærke, at han respekterer mig for, hvad jeg kan fagligt. Jeg tror, det er dér, hvor vi virkelig forstår at ramme hinanden helt rigtigt, i stedet for det bliver en ubalance af, at jeg synes, han er fed, og han synes, jeg er en nar, sagde Martin Jensen dengang til HER&NU.

Men nu er det blevet tydeligt, at der mest er krig tilbage. Igen og igen er de to dommere endt i clinch med hinanden, og senest har det handlet om, hvorvidt ‘X Factor’ er et “sovs og kartofler-format” eller ej. Som seer bliver man i tvivl om, hvor det gode venskab er blevet af.

Det kunne Thomas Blachman give svar på efter fredagens semifinale.

LÆS OGSÅ: Fik vild gave: Sådan har Blachman fejret sin fødselsdag

– Det er meget vigtigt, at vi stadig er lige så gode venner. Kritikken er kun rent fagligt, og man skal kunne sige, hvad man synes. Ellers synes jeg, man snyder programmet, hvis man skal sidde der og passe på hinanden. Vi er stadig lige så gode venner, slår Blachman fast.

Martin Jensen (Foto: Lasse Lagoni/TV 2)

Han mener, at det gode venskab med Martin Jensen gør det lettere at komme ud med alt det, der er knap så godt.

LÆS OGSÅ: Nikoline og Simon åbner op om forholdet

– Det kommer lige fra hjertet, når jeg siger, han ikke har lavet et ordentligt stykke arbejde. Så er det, fordi jeg mener det. Og så kan jeg netop sige det, fordi han også er en god ven, siger dommeren, der i det seneste show påpegede, at han ville opnå langt bedre resultater med Dan, end hvad Martin har gjort.

Martin Jensen har da heller ikke holdt sig tilbage med at kritisere Blachmans grupper, og det var også Martin Jensen, der valgte at sende ‘The Kubrix’ ud af konkurrencen, da han ikke kunne se dem fungere som gruppe uden for ‘X Factor’.

På fredag den 9. april er der finale i ‘X Factor’. De tre finalister er Nikoline, Solveig samt Simon og Marcus.

SE BILLEDERNE: Martin Jensen havde datteren med i ‘X Factor’